Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
42%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Recepty

Pripravte si zdravý šalát plný živín

Vyberajte si zeleninu do šalátu múdro a váš šalát môže byť super zdravým jedlom kombináciou zeleniny, bielkovín a esenciálnych živín. Vo všeobecnosti je najzdravšou voľbou na prípravu šalátu čerstvá, farebná zelenina zmiešaná so zdrojmi bielkovín. Toto j

26.2.2018 / Recepty

Ako správne pripraviť kuracie mäso

Kuracie mäso je hlavným zdrojom potravy pre ľudí po celom svete už po tisíce rokov. Je jednoduché ho pripraviť na mnoho spôsobov a s rozličnými surovinami a dá sa jesť s ľubovoľnými prílohami. Navyše, mäso z organických kurčiat vychovaných na zelených pas

Ako pripraviť výbornú praženicu

„Raňajky zjedz sám, o obed sa podeľ s priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi,“ hovorí anglické príslovie. Nuž už naši predkovia pokladali raňajky za najdôležitejšie jedlo dňa a ostáva to tak do dnes. Keď sa kuchári učia, ako urobiť výborné raňajky, za

22.1.2018 / Recepty

Vianočné korenie a recept na vianočné perníkové smoothie

Viaceré kombinácie chutí a vôní pripomínajú rozličné sviatky v roku. Vianoce sú typické vôňou medovníčkov, perníkov, škorice, klinčekov, zázvoru a muškátového orieška. Vymenované vianočné koreniny sú navyše aj veľmi zdravé. Aké sú ich účinky?

6.12.2017 / Recepty

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

14.11.2017 / Recepty

Zdravotné účinky marhúľ a tipy na ich chutné využitie v kuchyni

Svojou jemnou zamatovou textúrou a sladkou chuťou, patria marhule k jednému z vrcholových ovocí roka. Ak ich však nepestujete v záhrade, nebývate v blízkosti nejakého pestovateľa, alebo nemáte známeho, ktorý by tieto plody pestoval, možno ste si nikdy nev

30.7.2017 / Recepty

Čím nahradiť maslo

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, čo je to maslo? Je maslo z mlieka? Pravé maslo je výrobok vyrobený z kravského mlieka, známeho ako mliečny tuk. Skladá sa preto z 80% tuku - to je časť, ktorá bola oddelená od sacharidov a bielkovín mlieka. Teda áno, mas

Zelený čaj matcha v kuchyni

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

Kokosová voda

Kokosová voda sa objavuje v mnohých zdravých nápojoch. Je to číra tekutina, ktorá je vo vnútri mladých zelených kokosových orechov, zvyčajne s veľkosťou basketbalovej lopty.

Výborné recepty na domáce ovocné nanuky

Nanuky sú obľúbené u detí i u dospelých najmä v horúcich letných dňoch. Tieto sú dosť výživné na to, aby ste si ich mohli dať už na raňajky a zároveň chutne sladké, aby slúžili aj ako dezert na večierku, či grilovačke. Zároveň vás pri servírovaní bude kaž

21.6.2017 / Recepty

Kváskové recepty

Kvások, kváskové recepty a kváskové pečenie sú v poslednom období témou gazdiniek číslo jeden. Mnohí z vás už iste viete, ako sa ku kvásku dostať, prípadne ako si ho sami vyrobíte (ak nie, pozriete si jednoduchý návod tu). V jednom z článkov sme písali aj

26.4.2017 / Recepty

Želatínové limetkovo - kivi cukríky

Želatína je forma kolagénu, ktorý pochádza z nutrične bohatých kostí a spojivových tkanív zvierat. Želatína je plná bielkovín, ktoré obsahujú až 18 aminokyselín (esenciálnych, aj neesenciálnych) dôležitých pre naše zdravie.

24.3.2017 / Recepty

Domáca výroba cmaru a jeho použitie

Cmar je univerzálnou zložkou v kuchyni. Pridáva chuť všetkému od dresingu na šalát cez doma pečený chlieb až po vyprážané kurča. Používa sa aj na pečenie pečiva, ktorému dodáva šťavnatosť. Kyselina v cmare navyše štiepi dlhé pramene lepku v ceste, čo zabe

15.3.2017 / Recepty

5 skvelých nápadov na zdravé raňajky

Všetci istotne poznáte ten pocit ako vám je, keď ráno z nejakého dôvodu vynecháte raňajky. Raňajky, najdôležitejšie jedlo dňa, často radšej preskočíte, lebo sa ponáhľate do práce, zaspíte, nemáte na nič chuť, nestíhate si ich pripraviť alebo neviete, čo s

3.3.2017 / Recepty

Červené pomaranče – zdravšie a menej kyslé

Červené (nazývané aj krvavé) pomaranče sa pestujú prevažne v stredomorských krajinách- Taliansku a Španielsku. Majú pomerne krátku sezónu v neskorej zime- dostupné sú od decembra do apríla. Od normálnych pomarančov sa odlišujú vzhľadom- ich koža je oranžo

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz