Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%

Magazín - Recepty

Zdravotné účinky marhúľ a tipy na ich chutné využitie v kuchyni

Svojou jemnou zamatovou textúrou a sladkou chuťou, patria marhule k jednému z vrcholových ovocí roka. Ak ich však nepestujete v záhrade, nebývate v blízkosti nejakého pestovateľa, alebo nemáte známeho, ktorý by tieto plody pestoval, možno ste si nikdy nev

30.7.2017 / Recepty

Čím nahradiť maslo

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, čo je to maslo? Je maslo z mlieka? Pravé maslo je výrobok vyrobený z kravského mlieka, známeho ako mliečny tuk. Skladá sa preto z 80% tuku - to je časť, ktorá bola oddelená od sacharidov a bielkovín mlieka. Teda áno, mas

Zelený čaj matcha v kuchyni

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

Kokosová voda

Kokosová voda sa objavuje v mnohých zdravých nápojoch. Je to číra tekutina, ktorá je vo vnútri mladých zelených kokosových orechov, zvyčajne s veľkosťou basketbalovej lopty.

Výborné recepty na domáce ovocné nanuky

Nanuky sú obľúbené u detí i u dospelých najmä v horúcich letných dňoch. Tieto sú dosť výživné na to, aby ste si ich mohli dať už na raňajky a zároveň chutne sladké, aby slúžili aj ako dezert na večierku, či grilovačke. Zároveň vás pri servírovaní bude kaž

21.6.2017 / Recepty

Kváskové recepty

Kvások, kváskové recepty a kváskové pečenie sú v poslednom období témou gazdiniek číslo jeden. Mnohí z vás už iste viete, ako sa ku kvásku dostať, prípadne ako si ho sami vyrobíte (ak nie, pozriete si jednoduchý návod tu). V jednom z článkov sme písali aj

26.4.2017 / Recepty

Želatínové limetkovo - kivi cukríky

Želatína je forma kolagénu, ktorý pochádza z nutrične bohatých kostí a spojivových tkanív zvierat. Želatína je plná bielkovín, ktoré obsahujú až 18 aminokyselín (esenciálnych, aj neesenciálnych) dôležitých pre naše zdravie.

24.3.2017 / Recepty

Domáca výroba cmaru a jeho použitie

Cmar je univerzálnou zložkou v kuchyni. Pridáva chuť všetkému od dresingu na šalát cez doma pečený chlieb až po vyprážané kurča. Používa sa aj na pečenie pečiva, ktorému dodáva šťavnatosť. Kyselina v cmare navyše štiepi dlhé pramene lepku v ceste, čo zabe

15.3.2017 / Recepty

5 skvelých nápadov na zdravé raňajky

Všetci istotne poznáte ten pocit ako vám je, keď ráno z nejakého dôvodu vynecháte raňajky. Raňajky, najdôležitejšie jedlo dňa, často radšej preskočíte, lebo sa ponáhľate do práce, zaspíte, nemáte na nič chuť, nestíhate si ich pripraviť alebo neviete, čo s

3.3.2017 / Recepty

Červené pomaranče – zdravšie a menej kyslé

Červené (nazývané aj krvavé) pomaranče sa pestujú prevažne v stredomorských krajinách- Taliansku a Španielsku. Majú pomerne krátku sezónu v neskorej zime- dostupné sú od decembra do apríla. Od normálnych pomarančov sa odlišujú vzhľadom- ich koža je oranžo

Vanilka, vanilkový extrakt a ich liečivé vlastnosti

Keď počujete „vanilkový extrakt“, čo vám napadne ako prvé? Predpokladám, že vaše odpovede by boli koláče, dezerty, zákusky, zmrzlina, nápoje, ale čo tak antioxidant, protizápalový liek, podporovateľ duševného zdravia? Áno, vanilkový extrakt je skvelý na v

Domáci vývar nielen pri chrípke

Pri spomienkach na naše detstvo sa nedá zabudnúť na tradičný domáci vývar, ktorý rozvoniaval v kuchyniach vždy v nedeľu. Chutný a výživný vývar našich mám. Vývar sa odporúča konzumovať po preflámovanej noci ako prvá pomoc pri odbúravaní alkoholu z tela. J

Tradičné kysnuté buchty ako od babičky

Kysnuté buchty patria medzi tradičné slovenské múčniky a koláče už odnepamäti. Pripraviť buchty nie je nič zložité. Základ ich prípravy je rovnaký a vo finále ich môžete naplniť plnkou, ktorú máte najradšej.

28.1.2017 / Recepty

Recept na výborný kváskový chlebík + dobrá rada nad zlato

Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!

13.1.2017 / Recepty

Kváskový chlieb - Návrat ku koreňom, ktorý by sme mali zvážiť

Chceme pracovať zodpovedne a kvalitne. Pritom jeme rýchlo a nekvalitne. Hovoríme, že je to nutnosť, vraj už nie je na nič čas. Omyl, naše zdravie nás skôr či neskôr donúti, nájsť si čas! Ak si nenájdeme čas na poriadnu domácu stravu z poctivých potravín,

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz