Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
42%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Recepty

Kaleráb - pestovanie, uskladnenie, príprava, liečivé účinky

Kaleráb, mnohokrát považovaný za obyčajnú zeleninu, má v sebe mnoho výnimočných účinkov na ľudský organizmus. Kaleráb totiž obsahuje látky, ktoré prospievajú nášmu zdraviu a je tiež výborným doplnkom jedálnička pri redukčných diétách. Pokiaľ sa kaleráb ro

30.11.2019 / Poradňa » Záhrada

Zber a príprava cukety

Cuketa, podobne ako tekvica, je jedlá v ktoromkoľvek štádiu zrelosti, najlepšie však chutí mladá. Pestovanie cukety vám zabezpečí nielen neustály prísun mladých plodov, ale aj prístup k zberu jemných, jedlých, chutných žltých kvetov tejto rastliny.

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jed

19.2.2019 / Recepty

Príprava lososa

Slovo "univerzálny" je pravdepodobne tým najlepším na opis prípravy lososa. Môže sa totiž variť, piecť, vyprážať, grilovať, údiť, pridávať do šalátov, omáčok, pomletý pridávať do burgrov, či do slaných koláčov alebo ho jesť surového. Ak ste v kuchyni nová

4.12.2018 / Recepty

Recepty z trnky plné vitamínov

Trnky rastú na kroch dorastajúcich až do výšky 3m. Výborne sa im darí najmä na slnečných stanoviskách, pričom rastú vo všetkých druhoch pôdy, ale uprednostňujú pôdy bohaté na vápno. Plody tmavomodrej až čiernej farby dozrievajú v polovici októbra, pri dob

14.11.2018 / Recepty

Ako správne pripraviť špargľu: pečenie, varenie, grilovanie, parenie

Špargľa, považovaná za delikatesu v zeleninovom svete, dokáže dodať každému jedlu chuť výnimočnosti. Patrí výživovo medzi veľmi vyvážené druhy zeleniny. keďže obsahuje len veľmi málo tuku, sodíka a cholesterolu, ale zato mnoho vitamínov a minerálov. Jedný

12.11.2018 / Recepty

Levanduľa v kuchyni

Levanduľa je bylinka používaná už viac ako 2500 rokov na rôzne účely- od odpudzovania molí cez hojenie bodnutí od hmyzu až po liek na úľavu od bolestí, črevných a tráviacich kŕčov. Popri všetkých týchto svojich vlastnostiach má levanduľa navyše aj vynikaj

27.8.2018 / Recepty

Pripravte si zdravý šalát plný živín

Vyberajte si zeleninu do šalátu múdro a váš šalát môže byť super zdravým jedlom kombináciou zeleniny, bielkovín a esenciálnych živín. Vo všeobecnosti je najzdravšou voľbou na prípravu šalátu čerstvá, farebná zelenina zmiešaná so zdrojmi bielkovín. Toto j

26.2.2018 / Recepty

Ako správne pripraviť kuracie mäso

Kuracie mäso je hlavným zdrojom potravy pre ľudí po celom svete už po tisíce rokov. Je jednoduché ho pripraviť na mnoho spôsobov a s rozličnými surovinami a dá sa jesť s ľubovoľnými prílohami. Navyše, mäso z organických kurčiat vychovaných na zelených pas

Ako pripraviť výbornú praženicu

„Raňajky zjedz sám, o obed sa podeľ s priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi,“ hovorí anglické príslovie. Nuž už naši predkovia pokladali raňajky za najdôležitejšie jedlo dňa a ostáva to tak do dnes. Keď sa kuchári učia, ako urobiť výborné raňajky, za

22.1.2018 / Recepty

Vianočné korenie a recept na vianočné perníkové smoothie

Viaceré kombinácie chutí a vôní pripomínajú rozličné sviatky v roku. Vianoce sú typické vôňou medovníčkov, perníkov, škorice, klinčekov, zázvoru a muškátového orieška. Vymenované vianočné koreniny sú navyše aj veľmi zdravé. Aké sú ich účinky?

6.12.2017 / Recepty

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

14.11.2017 / Recepty

Zdravotné účinky marhúľ a tipy na ich chutné využitie v kuchyni

Svojou jemnou zamatovou textúrou a sladkou chuťou, patria marhule k jednému z vrcholových ovocí roka. Ak ich však nepestujete v záhrade, nebývate v blízkosti nejakého pestovateľa, alebo nemáte známeho, ktorý by tieto plody pestoval, možno ste si nikdy nev

30.7.2017 / Recepty

Čím nahradiť maslo

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, čo je to maslo? Je maslo z mlieka? Pravé maslo je výrobok vyrobený z kravského mlieka, známeho ako mliečny tuk. Skladá sa preto z 80% tuku - to je časť, ktorá bola oddelená od sacharidov a bielkovín mlieka. Teda áno, mas

Zelený čaj matcha v kuchyni

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz