Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
42%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Exotické a liečivé rastliny

Aké liečivé bylinky pestovať v záhrade

Množstvo liekov, ktoré užívame je čoraz väčšie. Dostáva sa nám nimi do tela mnoho chémie, ktorá mnohokrát nie je potrebná. Iste, niektoré lieky sú dôležité a v žiadnom prípade by sme ich nemali vynechávať. Pokiaľ však ide len o liečbu nezávažných ochorení

Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

Zdravotné výhody feniklu

Pôvodne zo Stredozemia je fenikel využívaný najmä vo francúzskej, gréckej a talianskej kuchyni. U nás, žiaľ, až tak veľmi nie. To je škoda, pretože fenikel s chuťou sladkého drievka a chrumkavosťou pripomínajúcou zeler môže oživiť a spestriť chuť takmer k

4 silné prírodné antibiotiká, na ktoré nepotrebujete lekársky predpis

Lekárske antibiotiká sa v súčasnej dobe stali najpredpisovateľnejšími liekmi vôbec. V dôsledku toho si ľudia nielenže ničia svoje tráviace systémy, ale aj znižujú svoju prirodzenú obranychopnosť voči infekciám. Ak sa chcete zbaviť infekcie bez chémie, skú

Vianočné korenie a recept na vianočné perníkové smoothie

Viaceré kombinácie chutí a vôní pripomínajú rozličné sviatky v roku. Vianoce sú typické vôňou medovníčkov, perníkov, škorice, klinčekov, zázvoru a muškátového orieška. Vymenované vianočné koreniny sú navyše aj veľmi zdravé. Aké sú ich účinky?

6.12.2017 / Recepty

Včelí peľ a jeho účinky, výhody, používanie, skladovanie

Včelí peľ je produktom včiel, ktorý im slúži ako potrava pre mladé včely. Pochádza z peľu, ktorý je zbieraný na telách včiel. Je považovaný za veľmi komplexnú prírodnú potravinu, pretože obsahuje všetky živiny potrebné pre človeka. Je zaujímavé uvedomiť s

Exotické ovocie jujube

Jujube (čítaj džudžub) je ovocie, pôvodom z Číny, kde sa pestuje už mnoho rokov. Napriek tomu sa v Európe stalo hitom až v poslednom období a hovorí sa o ňom ako o super antioxidante. Jujube je známe aj ako čínske ďatle, kórejské ďatle, v latinčine Ziziph

Mäta: osviežujúca bylina s bohatými liečivými účinkami

Mäta je známa pre svoju sladko-osviežujúcu vôňu a bohaté využitie v kulinárskom svete. Ak chcete pridať svojim jedlám (šalátom, polievkam, čajom, či obyčajnej vode) osviežujúcu chladivú chuť a vôňu, postačí pridať pár lístkov mäty a svoj zámer zaiste dosi

Ako sa chrániť pred chrípkou

Chrípková sezóna sa blíži a priatelia, rodina, ale aj spolupracovníci ju môžu dostať a šíriť ďalej. Chrípka je mimoriadne plodná práve počas chladnejších mesiacov, pretože, ako zistili vedci, vírus je oveľa stabilnejší v studenom vzduchu s nízkou vlhkosťo

Arónia čiernoplodá a jej zdravotné účinky

Arónia pochádza zo Severnej Ameriky, ale je hojne rozšírená aj na území Nemecka, Poľska, Bieloruska a Ruska. Ani u nás nie je žiadnou novinkou. Živili sa ňou už naši predkovia. Až v nedávnej dobe sa však zistilo, prečo je táto čierna bobuľa takou zdravou.

Zelený čaj matcha v kuchyni

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

Kokosová voda

Kokosová voda sa objavuje v mnohých zdravých nápojoch. Je to číra tekutina, ktorá je vo vnútri mladých zelených kokosových orechov, zvyčajne s veľkosťou basketbalovej lopty.

Tymián a jeho liečivé účinky

Tymián nie je len jednou z najpopulárnejších kuchynských byliniek tejto doby, ale má aj veľmi dlhú históriu. Už pred mnohými rokmi sa tymián používal ako liečivá bylina pri prevencii otravy, či ako prvá pomoc, ak už k otrave došlo. Predtým, ako prišli na

Bobkový list- použitie, pestovanie, rozmnožovanie

Bobkový list asi nie je potrebné predstavovať nikomu. Táto rastlina s pravým názvom vavrín pravý má tvrdé, kožovité, predĺžené, kopijovité až oválne listy, ktoré sme videli a držali v rukách už hádam všetci. Menej známy je fakt, že rastie na stálo zelenom

Červené pomaranče – zdravšie a menej kyslé

Červené (nazývané aj krvavé) pomaranče sa pestujú prevažne v stredomorských krajinách- Taliansku a Španielsku. Majú pomerne krátku sezónu v neskorej zime- dostupné sú od decembra do apríla. Od normálnych pomarančov sa odlišujú vzhľadom- ich koža je oranžo

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz