Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
42%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Životný štýl

Bylinky proti stresu – čaje, ktoré pomáhajú

Pri strese sa nejedná len o nepríjemný pocit – dlhodobý stres poškodzuje naše zdravie, je vstupnou bránou viacerých ochorení a skracuje život. Ktoré bylinkové čaje dokázateľne pomáhajú proti stresu?

Šokujúca pravda o agávovom sirupe, ovocných šťavách a brezovom cukre

Niektoré zdanlivo "zdravé" potraviny a nápoje majú vysoký obsah nebezpečnej koncentrovanej fruktózy. Medzi ne patrí aj "BIO" agávový sirup, obľúbené ovocné šťavy alebo "zdravý" brezový či kokosový cukor.

Potraviny ako liek – čo pomáha pri bolestiach hlavy a migréne?

Prvú pomoc pri migrénach a bolestiach hlavy často nájdete vo vašej kuchyni...

Môže sa jesť šupka z manga?

Šupky ovocia a zeleniny slúžia ako ochranné obaly pre jemnejšiu dužinu vo vnútri. Často sa hneď po olúpení vyhadzujú, hoci väčšina z týchto šupiek je jedlých a plných živín, ako je vláknina, vitamíny a minerály. Mango si získava na slovenskom trhu čoraz v

Recept: Domáci celozrnný špaldový chlieb, ktorý sa vždy podarí

Upečte si chutný, zdravý, domáci celozrnný špaldový chlebík – jednoducho doma v rúre. Bleskový recept...

11.12.2019 / Recepty

Čo sú to prázdne kalórie?

Na prvý pohľad vyzerá slovné spojenie prázdne kalórie ako úplné protirečenie. Veď kalórie by nám mali dodávať energiu, tak ako môžu byť prázdne? Aj prázdne kalórie dodávajú energiu, tá však nie je výživovo vyvážená.

Gingko biloba – zázrak pre 21. storočie?

Gingko dvojlaločné (gingko biloba) je starobylý strom žijúci až 2000 rokov, ktorý dorastá do výšky 40 metrov. Z listov gingka sa vyrába liečivý extrakt s neuveriteľne pozitívnymi účinkami na ľudské zdravie...

6 dôvodov, prečo jesť tekvicu

Jeseň je tu a spolu s ňou aj oranžová tekvica. Od tekvicových jadierok až po veľké okrúhle plody ju možno vidieť hádam všade. Navyše sa dá zjesť celá a na rôzne spôsoby. Tekvicu možno totiž konzumovať praženú, dusenú varenú, pečenú a na sladko alebo na sl

Lahodná cuketa na chudnutie aj pre zdravie

Cuketa je druh tekvice, ale na rozdiel od nej pochádza z Európy, konkrétne z Talianska, odkiaľ si aj nesie svoj názov (z tal. zucca či zucchine). V kuchyni sa dá použiť na viacero spôsobov. Kvôli svojej jemnej chuti, ktorá rada preberá arómy surovín, sa h

Prečo jesť melón?

Melón evokuje krásny slnečný deň na terase, dovolenke, pikniku, alebo párty, ako letná osviežujúca desiata, olovrant, či náhrada akéhokoľvek iného jedla. Každý, kto si ho takto dopraje, robí dobre. Melón totiž hydratuje a má aj mnohé iné zdravotné výhody.

Sladké, šťavnaté broskyne

Leto nie je skutočne letom až dokým neochutnáte sladké, mäkučké, šťavnaté a hlavne zdravé broskyne. Pôvodne sa pestovali v Číne, odkiaľ sa rozšírili hodvábnou cestou do Perzie, Európy a ďalej. Pestujú sa aj u nás, a to aj vrátane nektariniek, poddruhu bro

Skvelé spôsoby ako sa zbaviť vínnych mušiek

Určite to poznáte- kúpite si čerstvé ovocie, či zeleninu, dáte ich do misky a ešte pomaly ani nestihnete ochutnať, už po nich poletujú "ovocné" mušky. V skutočnosti je ich správny názov vínne mušky (Drosophila melanogaster) a nie sú nebezpečné, skôr otrav

Med a škorica ako liek

Med a škorica sú nielen veľmi chutnými potravinami, ale spoločne sú používané už od stredoveku aj na podporu ľudského zdravia a pohody. Med aj škorica, každý osobitne, majú veľmi silné terapeutické účinky. Čo ak ich teda použijeme spolu? Ak je jeden účinn

Liečivé účinky žihľavového čaju

Žihľavu, alebo aj pŕhlavu, poznáme najmä ako bylinu z lúk, ktorá nás do nôh často nepríjemne popŕhli. Viete však, aké liečivé a blahodarné účinky sa v listoch žihľavy skrývajú? Skúste si pripraviť čaj zo žihľavy a presvedčte sa na vlastnej koži.

Vráťte kel do svojho jedálnička

Kel je jednou z tých zelenín, ktoré by sme mali jedávať častejšie. Je považovaný za jedlo, ktoré je bohaté na rôzne živiny a vitamíny, ktoré sa v iných druhoch zelenín nenachádzajú tak často a ani v takých množstvách.

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz