Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
42%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Zaujalo nás

Zachráňte svoj zrak: najlepšie potraviny pre vaše oči

Stačí tak málo – a vaše oči budú lepšie chránené pred šedým zákalom, nebezpečnou makulárnou degeneráciou sietnice a ďalšími ochoreniami zraku. Prečítajte si, ako na to :)

Hnojivá z kuchyne

Ako poctiví záhradníci sa snažíme prísť na čo najviac prirodzených spôsobov hnojenia bez toho, aby sme museli v našich záhradách používať chémiu. Viete o tom, že existuje niekoľko hnojív, ktoré máte na dosah ruky priamo vo svojej kuchyni?

28.10.2019 / Poradňa » Záhrada

Ako uskladniť jablká a hrušky

Správne uskladnenie jabĺk a hrušiek je kľúčovou úlohou pre to, aby sme ich už o týždeň nemuseli triediť a vyhadzovať nahnité plody. Pri ich skladovaní totiž platia určité pravidlá, ktoré by sa mali zachovať, aby sme si ich mohli vychutnávať po celú zimu.

Karfiol a jeho účinky na zdravie

Karfiol, zelenina, ktorá bola považovaná za pomerne nudnú, sa v poslednom období opäť dostáva do centra pozornosti na základe zistení, že ide o veľmi výživnú, nízko sacharidovú náhradu ryže, cesta na pizzu a mnohých ďalších príloh. Jedna šálka karfiolu to

6 dôvodov, prečo jesť tekvicu

Jeseň je tu a spolu s ňou aj oranžová tekvica. Od tekvicových jadierok až po veľké okrúhle plody ju možno vidieť hádam všade. Navyše sa dá zjesť celá a na rôzne spôsoby. Tekvicu možno totiž konzumovať praženú, dusenú varenú, pečenú a na sladko alebo na sl

Pestovanie tekvice v kvetináči - ako na to?

Je možné pestovať tekvice ako izbové rastliny? Ako sa to dá? Je to komplikované? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky sa dozviete v článku.

Samozber jabĺk 2019

Je jednoduché si jablká kúpiť, no oveľa krajšie je nazbierať si ich. Môžete tak spraviť na mnohých samozberoch jabĺk, ktoré sa aj v tomto roku chystajú na viacerých miestach na Slovensku. Pri samozbere jabĺk si zvyčajne viete vybrať z viacerých odrôd pest

Odrody jabĺk

Neskoré leto a jeseň u nás nepochybne patria jablkám, ktoré sú u nás snáď najpopulárnejším ovocím. Odrôd jabĺk je veľmi veľa (uvádza sa až viac ako 20 000), preto vám chceme predstaviť aspoň niektoré najčastejšie a najobľúbenejšie z nich.

Kedy a ako zbierať v záhrade bobuľové plody

Vedieť správny čas a spôsob zbierania bobuľových plodov v záhrade je dôležitou zručnosťou záhradkára. Malé ovocie, medzi ktoré bobule jednoznačne patria, má totiž pomerne krátku trvanlivosť a potrebuje byť pozbierané a využité v ten pravý čas, aby sa pred

Ako usušiť marhule na slnku

Pokiaľ máte veľkú úrodu marhúľ a už neviete, čo s nimi alebo len máte radi sušené ovocie, môžete vyskúšať nechať marhule vysušiť prirodzene na slnku a pochutnať si na nich trebárs aj v zime. Sušenie ovocia prirodzene na slnku je veľmi zdravé a je aj lepšo

Lahodná cuketa na chudnutie aj pre zdravie

Cuketa je druh tekvice, ale na rozdiel od nej pochádza z Európy, konkrétne z Talianska, odkiaľ si aj nesie svoj názov (z tal. zucca či zucchine). V kuchyni sa dá použiť na viacero spôsobov. Kvôli svojej jemnej chuti, ktorá rada preberá arómy surovín, sa h

Prečo jesť melón?

Melón evokuje krásny slnečný deň na terase, dovolenke, pikniku, alebo párty, ako letná osviežujúca desiata, olovrant, či náhrada akéhokoľvek iného jedla. Každý, kto si ho takto dopraje, robí dobre. Melón totiž hydratuje a má aj mnohé iné zdravotné výhody.

Jún v záhrade

Jún je pre záhradkárov letným mesiacom plným úrody. V záhrade dozrievajú a zbierajú sa jahody, čerešne, prvý hrášok a šaláty, ale zároveň je ešte stále dostatok času na vysadenie zeleniny, ktorá sa bude zbierať na jeseň.

Upracte si v chladničke

Dobre organizovaná chladnička s prehľadne uloženými vecami je určite snom každej správnej gazdinky. V skutočnosti účelné usporiadanie v chladničke tiež šetrí čas a peniaze. Ak totiž presne viete, čo je vo vnútri, nakupovanie a varenie jedla sa stanú jedno

Sladké, šťavnaté broskyne

Leto nie je skutočne letom až dokým neochutnáte sladké, mäkučké, šťavnaté a hlavne zdravé broskyne. Pôvodne sa pestovali v Číne, odkiaľ sa rozšírili hodvábnou cestou do Perzie, Európy a ďalej. Pestujú sa aj u nás, a to aj vrátane nektariniek, poddruhu bro

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz