Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
42%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Najnovšie

Ako si vypestovať liči

Liči je malé tropické ovocie s bielou šťavnatou a sladkou dužinou s jemnou arómou muškátov alebo ruží. Tvarom liči pripomína lieskový oriešok.

Ako správne uvariť zázvorový čaj

Zázvor je už odpradávna známy svojimi liečivými účinkami. Snáď najviac sa hodí práve teraz, v dobe chrípkových a iných epidémii, keď dokáže potlačiť chorobu už v jej zárodku. Môžete si ho ale uvariť aj len tak- pre jeho chuť, vôňu alebo na prečistenie org

Baklažán - kúpa, príprava, účinky na zdravie

Na baklažán sa často pozerá len ako na náhradu mäsa. Tým je mu však veľmi ukrivdené, pretože baklažán je veľmi chutný sám o sebe. Ak ste ho doteraz neskúsili, jeden si kúpte a presvedčte sa sami. Navyše konzumáciou baklažánu môžete získať veľa vitamínov,

Najzdravšie orechy - mandle

Orechy sú považované za najlepšie potraviny s množstvom kvalitných živín, neuveriteľnou všestrannosťou využitia. Navyše orechy aj rýchlo zaháňajú hlad a sú veľmi lahodné. Za kráľovné orechov sú považované mandle. Prečo?

Ako v zime predchádzať prechladnutiu

Koniec roka je čas, ktorý trávime s rodinou, priateľmi, známymi, užívame si dobré jedlo, príjemnú spoločnosť a voľné dni. S toľkými vecami, na ktoré sa tešíme, je dôležité, aby sme sa počas návštev a stretnutí mohli cítiť zdravo a fit. Nanešťastie, veľmi

Výhody a význam každodenných raňajok

Raňajky by mali predstavovať štvrtinu až pätinu celodenného energického príjmu, V skutočnosti ich však najviac zanedbávame. Napokon, odpovedajte si sami pre seba: na čo ráno viac myslíte- ako sa naraňajkovať alebo ako si viac pospať? Častokrát preto raňaj

Prečo používať kokosový olej

Ak ste ešte nemali príležitosť vyskúšať kokosový olej osobne, ale zvažujete to, tak necúvnite, kokosový olej za to stojí. Na rozdiel od iných nasýtených tukov, kokosový olej neobsahuje žiadne trans-mastné kyseliny. Navyše kokosový olej pri zohrievaní nezo

Papája - nákup, konzumácia, recepty

Pred Vianocami trhy s ovocím často zaplavia aj mnohé druhy exotického tropického ovocia. Jedným z nich je aj ovocie tvarom pripomínajúce škaredší melón, či hrušku - papája. Jej dužina má lososovo-ružovú až oranžovo-žltú farbu. Tá je mäkká, šťavnatá. Upros

Príprava lososa

Slovo "univerzálny" je pravdepodobne tým najlepším na opis prípravy lososa. Môže sa totiž variť, piecť, vyprážať, grilovať, údiť, pridávať do šalátov, omáčok, pomletý pridávať do burgrov, či do slaných koláčov alebo ho jesť surového. Ak ste v kuchyni nová

4.12.2018 / Recepty

Prečo jesť mango

Mango, patriace do rovnakého rodu ako pistácie a kešu orechy, je tropický, ovocný strom. Mango je oválny plod s dĺžkou 5-15 cm a šírkou 4-10 cm. Jeho váha kolíše medzi 150 – 750g. V strede manga je jedna veľká kôstka, čím sa zaraďuje medzi kôstkovice. Man

Pomôže upokojiť, aj zmierniť kŕče- čaj z kocúrnika

Ak hľadáte nejaký nový typ čaju, ktorý by ste chceli vyskúšať, tak by sme vám radi dali do pozornosti čaj z kocúrnika obyčajného. Nielen že vám tento čaj pomôže znovu hydratovať telo, ale má aj mnohé pozitívne účinky na organizmus.

Gaštan jedlý a jeho účinky na zdravie

Sezóna jedlých gaštanov je tu! A že sú nielen chutné, ale aj zdravé, tak na to môžete vziať jed :). Jedlé gaštany sú výborným liekom na mozog, kosti, srdce a zlepšujú aj trávenie.

Prečo si nazbierať šípky

Šípky, plod ruže šípovej (Rosa canina), pozná snáď každý. Zbierame ich na jeseň tmavočervené, nepoškodené a čo najďalej od ciest a železníc, aby prostredie nebolo zamorené z dopravy. Niektorí odporúčajú zbierať ich až po prvých mrázikoch, pretože sa zvýra

Recepty z trnky plné vitamínov

Trnky rastú na kroch dorastajúcich až do výšky 3m. Výborne sa im darí najmä na slnečných stanoviskách, pričom rastú vo všetkých druhoch pôdy, ale uprednostňujú pôdy bohaté na vápno. Plody tmavomodrej až čiernej farby dozrievajú v polovici októbra, pri dob

14.11.2018 / Recepty

Ako správne pripraviť špargľu: pečenie, varenie, grilovanie, parenie

Špargľa, považovaná za delikatesu v zeleninovom svete, dokáže dodať každému jedlu chuť výnimočnosti. Patrí výživovo medzi veľmi vyvážené druhy zeleniny. keďže obsahuje len veľmi málo tuku, sodíka a cholesterolu, ale zato mnoho vitamínov a minerálov. Jedný

12.11.2018 / Recepty
Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz