Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Magazín - Testy

Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

Čo všetko viete o esenciálnych olejoch? - 2. časť

V predchádzajúcom článku sme si povedali o vysokej koncentrácií esenciálnych olejov. Teraz vám predstavíme ich fotosenzitivitu a vnútorné používanie.

Čo všetko viete o esenciálnych olejoch? - 1. časť

Esenciálne oleje sú využívané takmer vo všetkých receptoch na domácu prírodnú kozmetiku, od krémov a pleťových vôd, cez opaľovacie prípravky až po rôzne hojivé a hrejivé zábaly. Svojimi aromaterapickými účinkami nás dokážu uvoľniť, povzbudiť či dokonca zr

Prečo merať pH v pôde?

Nerodia Vám ovocné stromy? Neviete dopestovať kanadské čučoriedky? Venujete nevýslovné úsilie pestovaniu peknej úrody paprík a nedarí sa Vám?

10.4.2014 / Testy

Zdravé mlieko, čo vydrží dlhšie – pasterizácia!

Mlieko je od predávna dôležitou súčasťou ľudskej stravy. Každoročne je celosvetovo spotrebovaných viac ako 730 ton mlieka. Nepasterizované mlieko je ale zdrojom mnohých patogénov ako sú listéria, salmonela a E-coli. Konzumácia surového (nepasterizovaného

17.3.2014 / Testy

Veľmi presné stanovenie obsahu soli v detskej výžive

Soľ, vo forme chloridu sodného (NaCl), je bežným prídavkom v potravinách a je používný súčasne ako konzervant aj dochucovadlo.

28.2.2014 / Testy

Kyslá kapusta! Zdroj vitamínu C v zime. Ste si istí?

Kyslá kapusta sa v zime považuje za významný zdroj vitamínu C a iných potrebných vitamínov pre naše zdravie a posilnenie imunity.

14.2.2014 / Testy

Vychutnať si kvalitnú kávu…

Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov, konzumovaný denne miliónmi ľudí na svete. Káva, nezávisle od toho aká značka alebo typ, môže byť drasticky ovplyvnená v procese varenia.

31.1.2014 / Testy

Na ktoré pivo si treba dávať pozor

Pri nadmernom pití piva vás môže rozbolieť hlava, a nemusí to byť spôsobené len účinkami alkoholu. Dokazuje to test 50tich značiek piva.

21.5.2013 / Testy

Kde sa stratilo mäso z viedenských párkov?

Viedenské párky vždy patrili medzi tie drahšie a kvalitnejšie. Zodpovedajú však kvalite, ktorú výrobcovia deklarujú na etiketách?

6.5.2013 / Testy

Nakoľko sme sebestačný v potravinách?

Každá krajina by mala byť do istej miery sebestačná v zabezpečení potravín pre svojich obyvateľov. Ak Vás zaujíma ako je na tom Slovensko, čítajte ďalej.

14.2.2013 / Testy

Čo sa nachádza v praženej mletej káve?

Aká káva sa nachádza na pultoch našich obchodov? Je zdravotne nezávadná? Chutí tak ako by mala?

15.1.2013 / Testy

Škodia mikrovlnky nášmu zdraviu?

Aj vy ste si doteraz mysleli že jedlo zohrievané v mikrovlnke je nezávadné? Na tomto sa nevedia zhodnúť ani samotní vedci. Najnovšie výskumy však dokazujú opak.

Sú extra čokolády naozaj EXTRA?

Na pultoch obchodov môžeme nájsť extra horkú, extra mliečnu a kadejaké extra čokolády. Sú ale naozaj extra? Ktorá z mliečnych čokolád je naozaj čokoládou?

9.1.2013 / Testy
Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz