Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
16%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Vychutnať si kvalitnú kávu…

rss

Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov, konzumovaný denne miliónmi ľudí na svete.

Káva, nezávisle od toho, aká značka alebo typ, môže byť drasticky ovplyvnená v procese varenia.

Kvalita vody hrá zásadnú rolu v konečnej chuti kávy. Ekvivalentný fyzikálny factor  je teplota vody.  Varenie je chemická reakcia medzi vodou a kávou, pri ktorej sa extrahujú do vody zložky obsiahnuté v kávových zrnách.

Táto extrakcia  je závislá od teploty.   http://sk.wikipedia.org/wiki/Extrakcia

Jemné rozdiely v teplote vody ovplyvňujú chuť a vôňu kávy.

Chladnejšia voda menej podporuje extrakciu, chuť kávy bude kyslejšia, slabá a zriedená.

Avšak voda príliž horúca spôsobuje nadmerné extrahovanie a chuť kávy bude horká a spálená.

Dôležité je udržiavanie teploty na hodnote medzi 80 až 85°C pre optimálnu extrakciu. Hanna checktemp HI151-00 ručný teplotmer s funkciou kalibrácie je na túto funkciu vhodný svojou vysokou presnosťou (+/- 0,3°C a rozsahom -20 až +90°C).

Funkcia kontroly kalibrácie zabezpečuje, že zákazník má prístroj vždy pri zapnutí nakalibrovaný.

Zákazníci oceňujú ergodynamický tvar teplomera a schopnosť sondy sa schovať do rukoväte a tým predchádzať jej poškodeniu pri prenášaní, napríklad aj vo vrecku nohavíc.  

 

Autor článku: Hanna Instruments Slovak s.r.o.

 

 

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz