Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Mursalský čaj - Ako si pripraviť čaj dlhovekosti?

rss

Posledných 60 rokov sa najväčšej obľube tešia najmä rôzne druhy zelených a čiernych čajov. To je dôvod prečo ostatné druhy čajov upadajú do zabudnutia. Mursalský čaj z Ránhoja horského (Sideritis scardica) vyniká nielen lahodnou chuťou. Je to výnimočný nápoj s liečivými účinkami!

Mursalský čaj z ekologicky čistého prostredia

Ránhoj horský pochádza z okolia Dedinky Trigrad v Bulharsku z lokality Durduga - Mursalica. Tu rastie vo výške 1500 m nad morom v ekologicky čistom prostredí. Pre svoje vynikajúce liečivé účinky je zákonom chránený. V Európe ho možno nájsť ešte v Grécku a Turecku. Mursalský čaj sa vďaka tomu nazýva aj Horský čaj. Aj keď sa o ňom kvôli „boomu“ iných druhov nehovorí často, oplatí sa ho kvôli mnohým pozitívnym účinkom vyskúšať!

Liečivý účinok

Existuje málo bylinkových čajov, ktoré sa môžu pochváliť širokým spektrom účinkov mursalského čaju. Podporuje vykašliavanie, má dobré močopudné účinky a dokáže prispieť k šetrnému vylučovaniu kameňov z organizmu. Vyznačuje sa tiež výbornými antimikrobiálnymi, antibakteriálnymi, antireumatickými a  protizápalovými účinkami. Podporuje hojenie. Účinky čaju sú podložené výskumom a mnohými klinickými štúdiami.

Jeho pitie sa odporúča pri:

·     srdcovo-cievnych ochoreniach a problémoch spojených s vysokým krvným tlakom

·     ochoreniach priedušiek, bronchitíde, astme

·     ochoreniach močových ciest a prostaty

·     problémoch s chudokrvnosťou

·     obličkových kameňoch

Čaj dlhovekosti

Vďaka vysokému obsahu selénu má tento čaj silné antioxidačné vlastnosti. Výborne sa hodí ako prostriedok očisty organizmu. Jeho pitie sa odporúča na celkovú podporu imunity a vitality. Nazývajú ho aj čajom dlhovekosti.

Na angínu a prechladnutie

Jeho pitie sa osvedčilo pri liečbe prechladnutí a angíne. V ľudovom liečiteľstve sa ránhoj využíva ako uvoľňujúci prostriedok pri bronchitíde a bronchiálnej astme. Obsahuje celý rad minerálov a stopových prvkov (Na, K, Zn, Mg, P, Si, AI, Fe, Cu, , éterické oleje, selén a fenoly). 

Kedykoľvek počas dňa

Mursalský čaj neobsahuje teín, môže sa piť aj vo väčšom množstve a vo večerných hodinách. Denne ho možno vypiť 2 až 3 litre. Na Slovensku je v ponuke obchodov so zdravou výživou ešte len novinkou. Predáva sa v podobe celých stebiel. Jedno steblo sa používa na prípravu jednej šálky čaju. Pri príprave väčšieho množstva použite 3 steblá na 1 liter vody. Určite vyskúšajte jeho pozitívne účinky na organizmus!

Ďalšie zaujímavosti:

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/recept-na-zdravu-poctivu-huspeninu-bez-umelej-zelatiny

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/talianska-polenta-zdrava-bezlepkova-dobrota-na-sladko-aj-na-slano

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/preco-uprednostnit-kvasok-pred-drozdim

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/zjednodusena-vyroba-kvasku-ktoru-zvladne-kazdy

https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/upecte-si-kvaskovy-chlieb

Zdroj: mursalskitea.com

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz