Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Farmárčenie nie je práca len pre mužov

rss

Burke a Lisa Larsenovci sú už treťou generáciou farmárov starajúcich sa o rodinnú farmu zameranú na chov kráv a produkciu mlieka v Scottville, Michigane. Obaja manželia vždy dúfali, že sa im narodia synovia, aby boli ich nástupcami a naďalej prevádzkovali ich rodinnú farmu. Namiesto toho sa im narodili tri dcéry- Lindsay a dvojičky Leta a Leah, ktoré sa stali farmárkami srdcom aj dušou a farmu by nevymenili za nič na svete.

Moderné farmárčenie cez aplikácie

Všetky tri sestry sú momentálne vo veku, kedy študujú na univerzitách. Aj tam však neustále myslia a starajú sa o svoju farmu, pretože využívajú aplikáciu, pomocou ktorej môžu kedykoľvek farmu virtuálne navštíviť. Umožňuje im to sedem kamier umiestnených na a okolo ich majetku. Táto aplikácia udržiava tri sestry v spojení s rodičmi a ich milovanou farmou, o ktorú sa ich rodina stará už viac ako 60 rokov.  

Ako a prečo využívajú aplikácie?

Moderná technológia umožňuje sestrám pozrieť si kravy v stodole, pri kŕmidlách, na paši, aj pri dojení. "Je zaujímavé pozorovať kravy, keď ani nevedia, že ich sledujete cez kamery. Pomohlo mi to pochopiť, ako sa o ne lepšie starať," hovorí Lindsay, budúca veterinárka.

Ďalšia aplikácia, ktorú používajú, ich pravidelne spája s limcami, ktoré majú kravy pripevnené okolo krku. Tieto obojky napríklad sledujú, koľko krokov denne spraví krava, akým tempom a podobne. Na základe týchto údajov môže rodina posúdiť celkové zdravie kráv.

Dôvod, prečo sestry Larsenové zostali v takomto spojení s rodinou a farmou, je veľmi praktický- všetky študujú na poľnohospodárskych vysokých školách. Lindsay je na bakalárskom stupni zameranom na výskum kráv chovaných kvôli mlieku. Zvlášť sa zameriava na zdravie a starostlivosť o kravičky a environmentálne postupy.

Druhá sestra, Leta, sa plánuje vrátiť na rodinnú farmu a zamerať sa na obchodnú stránku. Dúfa, že sa jej podarí otvoriť si poľnohospodársky obchodík. Leah, najmladšia zo sestier, sa v štúdiu zameriava na výskum mliečnych výrobkov. 

"Rozhodla som sa študovať mliekarenský priemysel, pretože to, čo som vždy chcela vo svojom živote robiť, je pracovať na našej farme a stať sa tak štvrtou generáciou farmárov, ktorí sa o ňu starajú. Je to zmyslom môjho života," povedala Leta. "Farma je miestom, ktoré je tak hlboko zakorenené v našich srdciach, že pre nás je to jediné pravé miesto, kam patríme."

Aj farmári, ktorí sa zapojili do našej súťaže prežili a stále zažívajú rôzne zaujímavé a nečakané situácie na svojich farmách a výrobách. Podporte ich svojim "like-om" na stránke hlasovaniaZa podporu súťaže ďakujeme mediálnym partnerompartnerom a Slovak Business agency.

 

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz