Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Jahodové pokušenia na balkón aj do záhrady :)

rss

Osvedčené odrody jahôd na balkón, do bytu aj do záhrady. Dopestujte si vlastné, čerstvé, aromatické, zdravé jahody v BIO kvalite.

Jahody Super Star

Popínavá jahoda Super Star je ideálna na pestovanie v klasických aj závesných nádobách. Skvelá voľba na pestovanie sladučkých jahôd v obmedzených priestoroch balkónov či terás, pre vertikálne pestovanie jahôd, do drevených hrantíkov, keramických črepníkov aj plastových nádob. Všetky nádoby musia mať dierkované dno a drenážnu vrstvu (napr. 5 až 10 cm štrku) na odvádzanie prebytočnej vody.

Veľkosť nádoby určuje  veľkosť budúcich jahôd — čím väčšia nádoba, tým väčšie budú plody. Nezabudnite na pravidelné zavlažovanie, najlepšie odstátou dažďovou vodou každý večer. Zber jahôd sa začína v júni. Super Star patrí medzi stáleplodiace jahody, takže pri dobrej starostlivosti postupne zberáte stále novú úrodu až do septembra. Ak jahody pestujete na mieste, kam nemá prístup opeľovací hmyz, musíte kvietky umelo opelovať jemným štetcom.

Jahody Senga Sengana

Táto odroda jahôd je tak obľúbená, že v mnohých záhradách ani inú odrodu nenájdete. Medzi výhody Senga Sengana patrí vysoká úrodnosť. Plodí šťavnaté tmavočervené guľovité alebo tupo kužeľovité jahody s dobrou skladovateľnosťou (mrazenie, zaváranie). Overená klasika. Zber jahôd od júna do augusta.

Jahody Ostara

Stredne skoré jahody s fantastickou, typicky jahodovou vôňou a skvelou chuťou. Vysoká úrodnosť je vyvážená krátkou dobou skladovateľnosti plodov — Ostara je odroda vynikajúca na okamžitý priamy konzum, nie na skladovanie. Po výsadbe rastlinky zarodia až v budúcom roku, na úrodu sa však môžete spoľahnúť. Ostara dobre znáša aj pestovanie v nádobách. Plodí od júna do septembra.

Jahody Mara de Bois

Záhradné jahody s neopakovateľne sladkou chuťou lesných jahôd. Pestovať ich môžete v nádobách aj vo voľnej pôde v záhrade. Ako všetky jahody, aj odroda Mara de Bois obľubuje slnečné stanovisko s rašelinovou pôdou s dostatkom výživných látok. Plodiť vám bude až v nasledovnom roku po výsadbe. Zber jahôd v dvoch vlnách. Prvá úroda v júni je nasledovaná ďalšou vlnou rodivosti v auguste a septembri.

Pár jahodových tipov na záver :)

Pri výsadbe vždy dbajte na to, aby srdiečko rastlinky nezostalo zasypané pod povrchom zeme. Prvé dva či tri týždne po výsadbe dodržiavajte každodennú zálievku. S hnojením to spočiatku určite nepreháňajte. Dobre zakorenené rastliny sa hnoja napr. špeciálnym hnojivom na jahody pri jarnej tvorbe nových listov, počas kvitnutia a po zbere jahôd. Najmä pri pestovaní v črepníkoch je potrebná občasná zálievka aj v zime.

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz