Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Príznaky zanesenia tela toxínmi - Kedy telo bije na poplach?

rss

Keď je reč o čistení hrubého čreva a odstraňovaní toxínov z tela, väčšina z nás si predstaví zdĺhavý a nepríjemný proces prebiehajúci v nemocničnom prostredí. Zbaviť telo toxínov však možno viackrát do roka bezpečne aj v pohodlí domova!

Nielen na jar a na jeseň

Veľa sa hovorí o jarnej a jesennej očiste. Jarná aj jesenná očista je výborný spôsob ako podporiť obranyschopnosť pred zimou a zregenerovať organizmus po skončení zimy. Tá sa spája so zníženou pohybovou aktivitou a obdobiami prejedania. Nevytvorte v zime ideálne podmienky na ukladanie toxínov v tele! Pustite sa do detoxu!

Kedy je správny čas na očistu?

Ak sa u vás vo zvýšenej miere objavujú nasledujúce príznaky a môžete vylúčiť iné ochorenia alebo alergie, všetko nasvedčuje tomu, že máte zanesené hrubé črevo a vaše telo bojuje s toxínmi.  Kedy je ten správny čas? Sťažujete sa na nasledovné príznaky? Detoxikáciu organizmu by ste nemali odkladať. Vaša pečeň a hrubé črevo potrebujú očistu!

Príznaky, že vaše telo potrebuje detoxikovať:

·         príznaky alergie

·         Časté bolesti hlavy

·         Nespavosť, častá únava

·         Kožné ochorenia (ekzém, akné)

·         Bolesti brucha

·         Silne zapáchajúca, alebo vyblednutá stolica

·         Nadmerná plynatosť, nadúvanie

·         Chronická hnačka, alebo zápcha

·         Opakujúce sa zápaly v tele

·         Zápach z úst, povlak na jazyku

·         Poruchy pamäte a sústredenia

·         Psychická nepohoda, pocit sucha v ústach

·         Kyslý pot

·         Opakujúce sa infekcie (kvasinkové infekcie, prechladnutie, chrípka, nádcha)

Detoxikačné kúry

Na výber máte množstvo detoxikačných kúr. K dispozícii sú mnohé potraviny, nápoje a potravinové doplnky, ktoré majú očistné vlastnosti. Ich spoločným menovateľom je, že z organizmu, najmä z hrubého čreva a pečene, odstraňujú nahromadené toxíny. Je len na vás pre ktorú formu detoxu sa rozhodnete.  

Chce to trpezlivosť

Ak ste sa rozhodli, že začnete s detoxikačnou kúrou, berte na vedomie, že výsledky sa dostavia po určitej dobe. Zlepšenie zdravotného stavu tiež záleží od stupňa zanesenie tela toxínmi. Treba tiež rátať s detoxikačnými príznakmi počas obdobia, kedy sa bude telo zbavovať toxínov a nahromadených odpadov.

Odstránenie parazitov

Ak vediete zdravý životný štýl, odporúča sa držať očistnú kúru po dobu 3 mesiacov. Prečo? Telo okrem toxínov bojuje aj s parazitmi. Na ich odstránenie z tela treba pokryť celý ich vývojový cyklus. Najlepšie výsledky preto zaznamenáte, ak detoxikačnú kúru budete držať po dobu 3 mesiacov, kedy pokryjete celý cyklus života parazitov.

Prírodné detoxikačné kúry vs. pôsty

Pôsty sú výborný spôsob účinného krátkodobého detoxu. Ak však premýšľate o bezpečnej a efektívnej detoxikačnej kúre, ktorá nenaruší váš zabehnutý spôsob života, zvoľte si kvalitné potravinové a výživové doplnky pochádzajúce z prírody. Takýto detox je vhodný aj z dlhodobého hľadiska a dodržiavanie detoxu bude pre vás jednoduchšie a znesiteľnejšie ako v prípade pôstov, počas ktorých sa prijímajú len tekutiny alebo len určitá potrava. Budete mať dostatok energie na proces odstraňovania parazitov a toxínov.

Prečo nepodceňovať očistu?

Počas očisty hrubého čreva zvýšte prísun tekutín. Každý deň je potrebné vypiť aspoň tri litre čistej vody. A ešte jedna vec. Nahromadené toxíny výrazne zvyšujú riziko rakoviny hrubého čreva. Prostredníctvom pravidelnej očisty hrubého čreva môžete toto riziko úplne odvrátiť! Urobte veľký krok pre vaše zdravie a pustite sa do toho!

Prečítajte si aj: Kedy je detox zbytočný a neúčinný? 

Zdroj: mum.edu

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz