Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Deň podľa orgánov v tele

rss

 

Každý orgán v našom tele má svoje biologické hodiny, kedy sa prebúdza a kedy je v útlme.

Medzi jednou a treťou hodinou ráno sa aktivuje činnosť pečienky.  V tomto čase je najnižšie okysličenie mozgu. Mali by sme sa vyhýbať káve, cigaretám, alkoholu a tukom.

Od tretej do piatej hodiny ráno sa aktivujú pľúca. Pociťujeme vtedy najväčší strach a úzkosť.  V túto hodinu sa často budia fajčiari, astmatici a ľudia s nádchou a dýchacími problémami.

Medzi piatou a siedmou hodinou rannou sa dostáva "k slovu" hrubé črevo. Navyká si na vyprázdňovanie. Chorí ľudia sa v túto hodinu cítia zle. Je vhodné pokiaľ pijú veľa čaju. 

Od siedmej do deviatej sa aktivuje žalúdok. V túto dobu telo potrebuje byť v teple, prijímať vitamíny a nepiť studenú vodu!

Slinivka brušná (pankreas) a slezina sa aktivujú medzi deviatou a jedenástou.  O jedenástej dosahuje naše telo výkonnostný vrchol. je to jediný čas vhodný na konzumáciu sladkostí.  Mali by sme jesť med a ovocie, v žiadnom prípade nie alkohol. 

Od jedenástej do jednej sa aktivuje srdce. V tele nastáva útlm, a nemali by sme jesť veľa potravy.  Mali by sme si dopriať prechádzku a spánok.

Medzi trinástou a pätnástou hodinou je vďaka aktivite tenkého čreva zvýšená naša fyzická aktivita. Znižuje sa nám citlivosť zubov a je to najvhodnejší čas, kedy navštíviť zubára.

15-ta až 17ta hodina je charakteristická druhým výkonnostným stupňom a aktivitou močového mechúra.  V túto dobu by sme mali piť bylinkové čaje, dať si výdatné jedlo a športovať.

Ľadviny sa aktivujú medzi piatou a siedmou hodinou večer.  V túto dobu by sme nemali prijímať tuky, cukry, kávu, alkohol, soľ, mali by sme sa vyhýbať chladu, stresu a chemikáliám.

Obal srdca a krv sa aktivujú medzi siedmou a deviatou hodinou večer.  Vtedy máme dobré vnímanie, vhodné napríklad na hudbu alebo divadlo. V túto hodinu najviac zaberajú antibiotiká a krémy proti bolesti. 

Od deviatej do jedenástej pripravujeme svoje telo na spánok. Nemali by sme telo aktivovať, jesť ani fajčiť. 

Posledným orgánom, ktorý sa aktivuje medzi jedenástou hodinou večer a jednou hodinou rána je žlčník.  V tomto čase sa budia ľudia, ktorý s ním majú problémy. 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz