O nás
Naša farma sa venuje od roku 2006 chovu mäsového dobytka.
Od roku 2008 je celý chov registrovaný v systéme ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 sme dokončili výstavbu 1. etapy ekologického bitúnku. Pojem ekologický bitúnok znamená, že sú v ňom porážané len ekologické zvieratá (takže nemôže dôjsť k zámene mäsa za neekologické).
Popri snahe ponúknuť zákazníkom mäso v zaručenej kvalite bio od zvierat s prevereným pôvodom sme rovnaký dôraz kládli aj na maximálnu kulinársku kvalitu ponúknutého mäsa.
Hovädzie mäso je tesne po porážke nevhodné na konzumáciu. Svalové vlákna sa stiahnu a mäso (aj z mladého zvieraťa) je tuhé. Z tohto dôvodu nechávame mäso po porážke vyzrieť v chladiacich komorách približne týždeň.
Zrenie mäsa je však technologicky náročný proces a preto je celý bitúnok riešený tak aby sme dokázali zabezpečiť:
• Ukľudnenie zvieraťa pred porážkou
• Bezstresovú porážku
• Postupné vychladzovanie
• Zrenie mäsa v dvoch etapách:
• Suché zrenie: vo vise jatočné štvrťky tu zrejú cca. týždeň; počas tohto obdobia stráca mäso vysušením a odkvapkaním asi 10% svojej hmotnosti;
• Mokré zrenie: vo vákuovom balení po ukončení suchého zrenia sa mäso rozrába do malospotrebiteľských vákuových balení a umiestňuje sa na ďalšie (tzv. mokré) zrenie do chladiaceho boxu s teplotu 0,5 °C
Od roku 2008 je celý chov registrovaný v systéme ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 sme dokončili výstavbu 1. etapy ekologického bitúnku. Pojem ekologický bitúnok znamená, že sú v ňom porážané len ekologické zvieratá (takže nemôže dôjsť k zámene mäsa za neekologické).
Popri snahe ponúknuť zákazníkom mäso v zaručenej kvalite bio od zvierat s prevereným pôvodom sme rovnaký dôraz kládli aj na maximálnu kulinársku kvalitu ponúknutého mäsa.
Hovädzie mäso je tesne po porážke nevhodné na konzumáciu. Svalové vlákna sa stiahnu a mäso (aj z mladého zvieraťa) je tuhé. Z tohto dôvodu nechávame mäso po porážke vyzrieť v chladiacich komorách približne týždeň.
Zrenie mäsa je však technologicky náročný proces a preto je celý bitúnok riešený tak aby sme dokázali zabezpečiť:
• Ukľudnenie zvieraťa pred porážkou
• Bezstresovú porážku
• Postupné vychladzovanie
• Zrenie mäsa v dvoch etapách:
• Suché zrenie: vo vise jatočné štvrťky tu zrejú cca. týždeň; počas tohto obdobia stráca mäso vysušením a odkvapkaním asi 10% svojej hmotnosti;
• Mokré zrenie: vo vákuovom balení po ukončení suchého zrenia sa mäso rozrába do malospotrebiteľských vákuových balení a umiestňuje sa na ďalšie (tzv. mokré) zrenie do chladiaceho boxu s teplotu 0,5 °C
Sortiment:
Ekologický Bitúnok Turová
Farma Turová
96234 Turová
96234 Turová
Aktuálne akcie
Žiadne aktuálne akcie
Aktuálne novinky
Žiadne aktuálne novinky