Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Raňajkujte ovsené vločky

rss

Aj keď je ovos najmladšou zo všetkých obilnín, neospravedlňuje to fakt, že ho konzumujeme veľmi málo. Obsahuje veľa pre telo priaznivých látok, z vitamínov sú to E a vitamíny skupiny B, minerálne látky jód, selén, horčík a železo. Ďalej sú v ňom fenolové kyseliny a hlavne veľa vlákniny. Spracováva sa do podoby ovsených vločiek, ktoré sa hodia do mlieka, jogurtu, alebo aj ako povarená či horúcou vodou zaliata ovsená kaša.

Ovsená kaša prospieva ľuďom s vysokým tlakom, pretože znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Diabetikom pomáha normalizovať kolísavú hladinu cukru v krvi a odporúča sa aj ľuďom, ktorí držia redukčnú diétu. Ovos totiž v žalúdku napučí, čím vytvorí pocit plnosti. Tým pádom viac zasýti a znižuje chuť do jedla. Okrem toho však žalúdok a črevá aj ochraňuje. Zbavuje nás totiž problému lenivých čriev. To znamená, že podporuje vyprázdňovanie. Ovsená kaša by sa mala jesť spravidla ráno a odporúčaná denná dávka sú zhruba 3 polievkové lyžice ovsených otrúb.

Okrem redukčných diét pomáha aj pri detoxikácii. Účinný je ovsený čaj, ktorý treba piť dvakrát denne. Tento čaj pri tom pomáha aj ľuďom s depresiami a poruchami spánku. Okrem toho ovos regeneruje a hydratuje suchú pokožku. Ďalším pozitívom je, že znižuje tvorbu kyseliny močovej a preto sa môže využiť v doplnkovej liečbe dny. Jód obsiahnutý v ovse zase priaznivo ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy.

Tak čo, pridáte ovsené vločky do svojho jedálnička? Ak vás ani vyššie spomenuté informácie nepresvedčili o jeho kvalite, možno tomu pomôže fakt, že sa z neho v niektorých krajinách varí pivo. Ešte pochybujete?

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz