Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Práce v záhrade do konca júla

rss

Koniec júla sa blíži, a záhradkári majú plné ruky práce. Viete čo všetko by ste mali v záhrade do konca mesiaca stihnúť?

„Horúce dni striedajú chladnejšie v tomto čase vrcholu leta. Dobiehame to, čo nám spomalila jar - prejavuje sa to najmä v dozrievaní. Oberáme aj neskoré odrody čerešní, višní, dokonca skoré odrody marhúľ a broskýň. Po obratí týchto kôstkovín, robíme rez aj väčších konárov. Zdôrazňujem, aby ste zatierali rezné rany a tie, aby boli hladké - teda rezy vykonávajte kvalitnými, ostrými nástrojmi určenými pre túto činnosť. Rez si vyžaduje aj aktinídia, ktorej letorasty skracujeme za piatym a šiestym listom od posledného plodu. Je to veľmi dôležité! Zalievame jadroviny, kôstkoviny i drobné ovocie najmä na západnom Slovensku. Nezabúdajme na podopieranie zarodených konárov, aby sa nám nelámali!“

Keď sa záhradkár správne a s láskou stará o svoju záhradu, tá ho časom odmení. Každý, kto si doma pestuje vlastné potraviny vie, aká je to rozdielna chuť oproti tým kupovaným. Okrem lahodnej chuti navyše viete, že vami vypestované ovocie neobsahuje rôzne chemické látky a je prirodzene bio :)

Za rady ďakujeme prof. Igorovi Hričovskému (https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?hc_location=stream)

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz