Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Nezabíjajte svoje telo týmito jedlami!

rss

Každý z nás neraz , najčastejšie počas pozerania televízie, siahne po zmrzline, coca-cole, zemiakových čipsoch a podobne. Vieme, ale ako nám tieto potraviny dokážu ublížiť? Pozrieme sa bližšie na ne, čoho dokážu byť schopné.

Zmrzlina

Nepoznám osobu, ktorá by si nedopriala minimálne jeden kopček zmrzliny, najmä počas krásnych letných dní. No len málokto sa zamýšľa, čo taká zmrzlina vlastne obsahuje. Treba ešte pripomenúť jednu podstatnú vec a to, že nie je zmrzlina ako zmrzlina. Skutočná zmrzlina by sa mala vyrábať z mlieka, smotany a ovocia. No realita je však úplne iná. Väčšinou si kúpite len mrazený krém,  ktorý je zmesou vody a nachádzajú sa v ňom najmä cukry, nasýtené tuky, farbivá, sušené mlieko a aromatické látky.  Pozor, zmrzlina, ale aj nanuky obsahujú niektoré škodlivé Éčka – emulgátory, ktoré sa pridávajú do potravín, aby mali lepší vzhľad, farbu a trvanlivosť.

Pizza

Nie všetky pizze sú zlé. No práve tie, ktoré sa nachádzajú v našej mrazničke, sú často zmesou konzervantov, farbív a dochucovadiel. Dokonca sa zistilo, že výrobcovia klamú a šetria na ingredienciách, ktoré pridávajú na mrazenú pizzu. Na mrazenej pizzi môžete nájsť falošnú šunku, ktorá pochádza z priemyselného spracovaného mäsa, lacné syry, a tiež lacné morské plody.

V prípade, ak sa snažíte o štíhlu líniu, tak pizza vám k tomu určite nepomôže, a tiež sa môže konzumovanie mrazenej pizze podpísať aj na zdravotnom stave.

Vyprážané hranolky

Sú zdrojom nasýtených tukov a zvyšujú cholesterol v krvi. Ľudia vo fast foodoch konzumujú hranolky, ktoré sú polotovarom. Do takýchto hranolčekov, sa pridáva množstvo látok, ako napríklad „prírodné dochucovadlo“, ktoré môže obsahovať monosodík glutamát. To ale nie je všetko. Pri hranolčekoch sa používajú aj geneticky modifikované oleje, ktoré môžu spôsobovať srdcovo-cievne ochorenia. Teraz ste sa pravdepodobne zamysleli nad tým, či sa oplatí jesť toto „výborné jedlo“, ktoré je ale v skutočnosti len nechutná zmes látok a môže viesť k vážnym zdravotným problémom.

Zemiakové čipsy

Sú tiež veľmi nezdravé, podobne ako hranolky. Tiež obsahujú akrylamid, no vo vyššej miere ako hranolky.

Šunka

Určite vám to znie neuveriteľne, ale podľa výskumu, každodenná konzumácia mäsových výrobkov, vrátane šunky, zvyšuje až o 42% riziko srdcových chorôb.

Kolové nápoje

Určite ste nevedeli, že jedna plechovka tohto nápoja obsahuje až 10 lyžičiek cukru, 150 kalórií, 30 až 55 mg kofeínu a veľké množstvo farbív.

Čo sa týka diétnej koly, mnohí z vás ju pijú v nádeji, že nie je až taká škodlivá. No opak je pravdou. Obsahuje všetky škodlivé látky, ako klasická kola, a tiež veľké množstvo umelého sladidla, ktoré môže spôsobiť depresie, epilepsiu a pod.

Ak nechcete zabíjať svoj organizmus, vyhýbajte sa takýmto jedlám. Radšej si doprajte niečo zdravé a plné vitamínov, váš organizmus sa vám za to isto odmení.

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz