Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Farmárske výrobky - Návrat k prirodzenej chuti a zdravým potravinám

rss

Návrat k pôvodnému spôsobu pestovania a chovu zvierat je reakciou na trh plný výrobkov z obchodov, ktoré vôbec nepripomínajú pôvodné suroviny. Chuť a obsah prospešných látok už dávno nie je hlavným dôvodom ich výroby. Potravinársky priemysel je orientovaný na zisk a novými parametrami sa stali trvanlivosť, použité farbivá, zvýrazňovače chuti, rôzne prídavné a konzervačné látky. Upravuje sa chuť, vzhľad, farba aj výživové vlastnosti. To všetko sa prejavuje na našom zdraví.

Poľnohospodársky priemysel a rýchlenie - Keď sa zdravie stane druhoradé

Bežné potravinárske výrobky sú výsledkom agro - technologických metód pestovania rastlín a chovu zvierat. Obrovským fenoménom dnešnej doby je veľkochov, pestovanie vo veľkom a rýchlenie, či už pri pestovaní alebo chove. Ide o vyprodukovanie najväčšieho možného množstva výsledného produktu a s ním spojeného zisku. Tento novodobý trend sa spája s použitím obrovského množstva umelých hnojív, liekov, ochranných postrekov – herbicídov, pesticídov a ďalších látok, ktoré majú zvýšiť zisk.

Daň za honbu za ziskom

Daňou za nekonečnú honbu za ziskom je dopad týchto látok nielen na chuťové vlastnosti, tieto výrobky vyžadujú pridávanie farbív a zvýrazňovačov chuti, ale najmä dopad týchto látok na naše zdravie! Biologická hodnota týchto látok sa nedá porovnať s domácimi produktmi pestovanými a chovanými v prirodzených podmienkach.

Doba „náhražková“

Doba „náhražková“ je tu. Všetko záleží od samotných spotrebiteľov, to aké výrobky uprednostnia môže veľa zmeniť. Kde nie je dopyt, nie je ponuka. Ľudia si začínajú uvedomovať riziko konzumácie upravovaných potravín a lacných polotovarov zo supermarketov. Stále viac ľudí hľadá pre seba, svoje rodiny a blízkych iné zdroje surovín a zaujíma sa o zdravšie potraviny. Keď človek začne jesť suroviny od farmárov, výrobky zo supermarketov obchádza. Prečo? Jednoducho nechutia a nevyzerajú tak ako by mali. Taktiež nedávajú telu to, čo potrebuje!

Domáce je lepšie a zdravšie!

Neprirodzenosť výrobkov v obchodoch nahráva farmárom, ktorý sa rozhodli pestovať a chovať inak. Presne tak ako tomu bolo kedysi. Návrat pôvodného spôsobu chovu, pestovania a stravovania do našich životov má pozitívne účinky, ktoré sa veľmi rýchlo prejavia na zdraví. Mnoho diagnóz vzniká práve kvôli stravovaniu a látkam, ktoré stravou do tela prijímame každodenne. Tieto látky sú pre nás zaťažujúce a škodlivé.

Pozor na nepoctivých farmárov

S dopytom po domácich výrobkov sa na trhu objavili aj pochybní pestovatelia a chovatelia, ktorí sa snažia ponúkať komerčné domáce výrobky. Ako ich identifikovať? Nápadne nízka cena v porovnaní s konkurenciou je znakom, že sa dodávateľ v snahe o zníženie ceny rozhodol pre výrobu výrobkov, ktorú mu dovoľuje legislatíva. V týchto prípadoch ide často o falošné farmárske výrobky produkované bežným spôsobom a označené ako farmárske výrobky.

Prečo sa rozhodnúť pre regionálne farmárske výrobky?

Najlepšou voľbou je vybrať si regionálnych dodávateľov, ktorých kvalitu výrobkov je možné si overiť. Domáce suroviny rozozná väčšina z nás bez väčších problémov na základe vzhľadu, chuti a ich trvanlivosti. Strava založená na použití domácich surovín znižuje riziko vzniku bežných aj nádorových ochorení a predchádza tvorbe zápalov v tele. Práve zápaly sú začiatkom mnohých chorôb, keďže oslabujú organizmus a znížená imunita je prvým predpokladom vzniku mnohých ochorení.

Prečo sa stravovať inak?

Technologicky získané základné potravinárske suroviny sú spracovávané do ďalších výrobkov a ich biologická hodnota klesá, čo sa týka obsahu užitočných látok, často až na minimálne hodnoty. Tento spôsob pestovania a chovu je legálny, súčasná potravinárska legislatíva je nastavená tak, že nekladie dôraz na zdravotné riziká vyplývajúce zo zmenených výživových hodnôt a použitia prídavných látok, konzervantov a farbív. Vďaka tomu máme na stoloch množstvo výrobkov, ktoré vôbec nezodpovedajú stravovacím potrebám. Zodpovedajú potrebám zisku tých, ktorí ich na trh prinášajú. Prišiel čas na návrat k pôvodného spôsobu stravovania a skutočným surovinám. Je pre vás zdravie na prvom mieste? Je len na nás ako sa rozhodneme.

(Preklik na stránku TU!)

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz