Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

7 netradičných receptov s jabĺčkami

rss

Pomaličky ale isto opäť prichádza sezóna nášho azda najtradičnejšieho ovocia. Už dávnejšie sme vám priniesli článok, ktorý hovorí o samých pozitívach jabĺk. Dnes sme si pre vás pripravili pár netradičných receptov, ktoré môžete vyskúšať, keď nebudete vedieť, čo s jabĺčkami robiť.

1. Pečené jablká

Najlepšie je piecť tie jablká, ktoré začínajú byť sypké. Stačí prekrojiť jabĺčko na polovicu, vydlabať jadierka a naplniť napríklad ovsenou kašou, medom, sušeným ovocím, orieškami, škoricou či inými koreninami. Jabĺčka pečte, pokým nezmäknú.

2. Jablkovo – syrový šalát

Ako základ použite tú surovinu, ktorú máte v šalátoch najradšej, napríklad ľadový šalát či špenát. K tomu pridajte jabĺčka pokrájané na kúsky, oriešky a kúsky silného aromatického syra. Pokvapkajte vínnym octom.

3. Jablkovo – kurací šalát

Kuracie mäsko, jablká a biely jogurt. Výborný je, ak pridáte aj hrozno či ananás. Svieži, jednoduchý a sýty recept.

4. Jablkové čipsy

Úžasná zdravá pochúťka! Nakrájajte jabĺčka na tenké plátky, jemnučko vymastite plech (alebo pečte na papieri na pečenie), pridajte škoricu, štipku soli a pečte na zhruba 100°C asi hodinu. Sladká alternatíva k zemiakovým čipsom, ktorú si určite zamilujete!

5. Mäso na jablkách

Skúste pečené mäsko oživiť jablkami. Určite skoro všetci poznáme recept, kde sa na pečené mäso dáva medovo – sójová zálievka. Skúste na ňu ešte poukladať jabĺčka :)

6. Cíder

Domáca jablková šťava je na nezaplatenie. Čo tak ešte vyskúšať domáci alkoholický cíder? Toto leto veľmi obľúbený nápoj, na ktorý recept sme vám už priniesli dávnejšie.  

7. Jablkové maslo

Nakoniec pre vás máme recept, ktorý síce trvá veľmi dlho, no výsledok vás určite prekvapí. Jablká dajte do veľkého hrnca, pridajte cukor (podľa vašej chuti a sladkosti jabĺk), škoricu, klinčeky a trošku soli. Zalejte vodou tak, aby jablká boli ponorené a varte zhruba hodinu. Potom znížte teplotu a varte niekoľko hodín, až kým vám jabĺčka nezhustnú a nebudú tmavo – hnedé. Občas ich premiešajte. Nakoniec ich rozmixujeme do hladka (ak sa vám dostatočne nerozvarili). Nakoniec naplňte nádobky a dajte maslo zamraziť. 

Ktorý z týchto receptov sa vám pozdáva najviac? :) 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz