Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
43%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Zeler ako prísada do šalátov

rss

Mrkvovo – zelerový šalát s mandarínkami

Čo potrebujeme?

400g strúhaného zeleru, 300g strúhanej mrkvy, 1 mandarínkový kompót, soľ, citrónová šťava, 3 čajové lyžičky kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice vody, čierne mleté korenie

Ako postupujeme?

Zeler a mrkvu zmiešame. Podľa chuti pridáme soľ, cukor, čierne mleté korenie, citrónovú šťavu a vodu. Dobre premiešame. Nakoniec môžeme, ale nemusíme pridať mandarínky, ktoré ešte prepolíme, aby boli menšie. Šalát je s mandarínkami farebnejší.

Zelerový šalát s cibuľou

Čo potrebujeme?

600g zeleru, 10g cukru, 60g cibule, 20g oleja, podľa chuti vodu, soľ, ocot (alebo citrónovú šťavu), mleté čierne korenie

Ako postupujeme?

Zeler si uvaríme, postrúhame na rezance a vložíme do misy. Cibuľu si nadrobno posekáme a posypeme ňou zeler. Nakoniec pridáme vodu, v ktorej sme si rozmiešali cukor, ocot, soľ a olej.

Zelerový šalát s mrkvou a jablkami

Čo potrebujeme?

200g zeleru, 1 polievkovú lyžicu octu, 50g mrkvy, 1 jablko, šťavu z polovice citróna, po 2 polievkové lyžice majonézy, sladkej smotany a olivového oleja, štipku soli

Ako postupujeme?

Zeler si očistíme a uvaríme vo vode spolu s octom a soľou. Vychladnutý ho potom spolu s jablkom pokrájame na drobné rezance, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať. Mrkvu tiež očistíme a nahrubšie postrúhame. Pridáme k zeleru a jablku. Premiešame. Majonézu, smotanu, olej a štipku soli zmiešame a pridáme k zelenine s jablkom. Zľahka zmiešame a podávame ozdobené nasekanými orechmi a pórom.

TIP: Šalát bude ešte lahodnejší, ak bude dobre vychladený.

Exotický zelerový šalát

Čo potrebujeme?

3-4 menšie mladé zelery, 3-4 lyžice olivového oleja, 2 natvrdo uvarené vajíčka, hrsť vykôstkovaných olív v pikantnom okorenenom náleve, vínny ocot, soľ, mleté čierne korenie

Ako postupujeme?

Zelery očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Následne ich pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a necháme približne jednu hodinu chladiť v chladničke. Pridáme na plátky nakrájané vajcia, olivy a dochutíme octom, soľou a korením.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz