-
Ovocie a zelenina čerstvé, sušené, mrazené, zaváraniny, ostatné -
Mliečne výrobky mlieko, syry, maslo, jogurty, bryndza a tvaroh, ostatné -
Vajíčka -
Mäsové výrobky hydina, hovädzie, bravčové, ryby, divina, výrobky a údeniny, ostatné -
Pekárenské výrobky múka, chlieb a pečivo, cestoviny, ostatné -
Medy a džemy Med, Džem -
Nápoje víno, pivo, domáce pálenky, šťavy a mušty, sirupy, ostatné -
Čaje a káva -
Bylinky a koreniny čerstvé, sušené, ostatné -
Lesné plody huby, čučoriedky, brusnice, ostatné -
Detská výživa -
Sladkosti čokoláda, perníčky, turecký med, ostatné -
Torty a koláče -
Hotové jedlá jedlá, omáčky, ostatné -
Hospodárske zvieratá -
Ostatné müsli, ostatné
Neviete ako by sa dali použiť vaječné škrupiny? Pán prof. Hričovský nám dá skvelý nápad na to, ako ich pokojne môžeme použiť v našej záhrade. Prečítajte si o tomto nápade viac.
„Vaječné škrupiny sú výborným hnojivom. Majú vysoký podiel prirodzeného vápnika. Vápnik je pre rastliny základnou živinou na tvorbu bunkových stien a navyše pomáha rozkladať dusíkaté látky. Z tohto dôvodu sú vaječné škrupiny veľmi vhodné na sypanie do kompostu. Sú však vhodné aj k rastlinám sadeným v hriadkach. Tie vápnik v pôde absolútne vyžadujú - napríklad skalničky, ale aj kel, pór, kapusta, cesnak či cibuľa a fazuľka. Škrupinky môžeme sypať aj ku kmeňom ovocných stromov - orecha kráľovského, čerešne, marhule či jablone a broskyne.“
Veríme, že tento nápad sa osvedčí aj vám.
Viac užitočných rád od pána prof. Hričovského môžete nájsť na:
https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?fref=ts.