Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Čierny zázrak – Melasa a jej účinky na zdravie

rss

O čiernom zázraku a jeho účinkoch sa stále viac hovorí. Ak ste o ňom ešte nepočuli, prekvapí vás, že ide o „obyčajnú“ melasu. Zaujímavé je aj to, že čierny zázrak je vlastne odpad, ktorý vzniká pri výrobe trstinového cukru. Aj keď je melasa len vedľajším produktom výroby cukru, je pre naše telo mimoriadne prospešná.

Melasa vs. drahé preparáty

Ak sa rozhodneme pre užívanie melasy, zabezpečíme pre naše telo prísun esenciálnych minerálov v prírodnej forme, ktorá sa vyznačuje veľkou absorpciou cenných látok. Týmto spôsobom docielime efektívne vstrebávanie, ktoré nedokážu zabezpečiť ani drahé prípravky dostupné na trhu. Prečo sa rozhodnúť pre prírodnú cestu formou užívania melasy?

Prevencia a odstraňovanie príčin ochorení

Moderná medicína sa zameriava viac na odstraňovanie následkov chorôb, pričom väčšina liečebných prostriedkov je spojená s množstvom nežiaducich účinkov. Melasa ako čisto prírodná alternatíva nemá žiadne kontraindikácie a tak sa netreba báť nepríjemných vedľajších účinkov.

Psychické napätie, depresia, chudokrvnosť

Už naši predkovia používali čierny zázrak na uvoľnenie psychického napätia, dokáže dokonca bojovať proti depresii. Vďaka vysokému obsahu železa je výbornou voľbou v liečbe chudokrvnosti.

Kožné ochorenia

Príčinou kožných problémov je zlé zásobovanie vitamínmi a dôležitými látkami. Vďaka vysokému obsahu vitamínov skupiny B melasa výrazným spôsobom podporuje regeneráciu kože, vlasov a nechtov. Ak trpíte lámavosťou nechtov, vlasov, suchou pokožkou, ekzémom, lupinami alebo vás trápi akné, čierny zázrak je výbornou voľbou!

Bunkový metabolizmus a trávenie

Poruchy látkovej výmeny sú v dnešnej dobe mimoriadne časté. Spúšťačom je hektický životný štýl, nedostatočný prísun živín a zhoršenie cirkulácie krvi, ktoré má za následok zhoršený prívod kyslíka k tkanivám. Splodiny látkovej výmeny sa tak nedostatočne dostávajú z tela von a oslabený bunkový metabolizmus má vplyv na zhoršenie kvality a elastickosti stien ciev. Tieto zmeny sú mimoriadne nebezpečné.

Plynatosť, zápcha a hnačka

Trpíte plynatosťou, chronickou zápchou, hnačkami alebo hemoroidmi? Aj tu pomôžu účinky pravidelnej konzumácie melasy! Ak je telo dlhodobo nedostatočne zásobené vitamínmi v tele začnú prebiehať vo zvýšenej miere zápalové procesy a problémy sa začnú ozývať aj v podobe silných migrén, kožných, nervových a srdcovo-cievnych chorôb. V dnešnej uponáhľanej dobe len málokto z nás prikladá týmto symptómom väčšiu pozornosť. Pre odstránenie problémov so zápchou lekári odporúčajú vypiť ráno nalačno veľký pohár vlažnej vody zriedený s lyžičkou trstinovej melasy.

Ako používať melasu?

Akým spôsobom je vhodné melasu zaradiť do výživy? Odporúča sa užívať jednu polievkovú lyžicu melasy na lačný žalúdok, prípadne aj počas dňa. Melasa nemá vyslovene nepríjemnú chuť, ale najlepšie chutí zriedená v pohári vlažnej vody s citrónom. Pri nespavosti pomôže zriedená vo vlažnom mlieku, niektorí ju pridávajú do kávy. Melasa sa taktiež hodí na použitie v rôznych jedlách, pridáva sa do jogurtov, vločiek, či pudingov.

Preukázané pozitívne účinky

Melasu je vhodné podávať na zabezpečenie zdravého rastu, vývoja detí, na zvýšenie výkonnosti a na ochranu namáhaných kĺbov športovcov a fyzicky ťažko pracujúcich. Starším ľuďom sa odporúča zaradiť melasu do výživy kvôli celkovému zlepšeniu zdravotného stavu a pohybového aparátu. Má vplyv na celkové zlepšenie kondície každého z nás. Preukázané pozitívne účinky melasy na naše zdravie sú hlavným dôvodom, prečo na tento „odpad“ výroby trstinového cukru nezabúdať.

Prečo by sme mali konzumovať melasu?

Čierny zázrak dodáva nášmu telu všetky potrebné vitamíny a minerály, pričom nemusíme kupovať drahé preparáty. Dokáže nás tiež zbaviť množstva zdravotných problémov. Ešte stále váhate, či zaradiť čierny zázrak do vašej výživy? Melasa je skvelý pomocník na zachovanie zdravia pre všetky vekové kategórie!

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz