Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zázračná šošovica – zdravo nasýti a pomáha vášmu zdraviu

rss

Šosovica sa v zoznamoch superpotravín väčšinou nenachádza. A to je škoda, pretože šošovica na tanieri predstavuje skutočný zázrak pre vaše zdravie. 

Šošovica je jednoducho neuveriteľná 

Je veľmi sýta – dobrý tanier šošovicovej polievky, s krajcom celozrnného chlebíka vás nasýti zdravo a na dlhšiu dobu. Šošovica obsahuje mnoho komplexných sacharidov, tie najlepšie esenciálne aminokyseliny a poriadnu porciu železa (užitočné pri stratách krvi, napríklad pri menštruácii). To robí zo šošovice výbornú, a cenovo neuveriteľne výhodnú náhradu mäsa. 

Potrebujete viac zinku? Dajte si šošovicu  

Šošovica je vynikajúcim zdrojom zinku – zinok je pre nás nesmierne potrebný, ale málokto má v potrave dostatočný príjem tohto minerálu. Vaše telo potrebuje zinok pri výrobe hormónov, budovanie väzív, ale aj na ďalšie procesy. Zinok potrebuje doslova každá vaša bunka, aby mohla fungovať, aby ste boli zdraví a mocní. 

Šošovica – viac ako len potrava 

Šošovica je liek. Pomáha udržiavať hladinu cukru v krvi v správnom rozpätí. Zlepšuje zásobovanie buniek kyslíkom. Pri ochoreniach ľadvín a močového mechúru je práve šošovica vynikajúcou podporou liečby. 

Šošovica podporuje tvorbu hormónov a regeneráciu väzivových tkanív ľudského tela. Odvádza z tela nadbytočné tekutiny a zlepšuje výkon mozgu. Posilňuje nervovú sústavu a prispieva k duševnej pohode a fyzickej vitalite – a áno, zlepšuje aj výkony na poli lásky. 

Šošovica je užitočná aj pri boji s nadváhou a obezitou. Tam je veľkou výhodou, že popri pestrom obsahu vitamínov, minerálov a ďalších zdraviu prospešných látok obsahuje pomerne málo kalórií, ale pritom dokáže dodať dlhodobý pocit sýtosti. 

Šošovica v kuchyni 

Vegetariáni obľubujú kombináciu šošovice (alebo inej strukoviny) s naturálnou ryžou = takúto kombináciu jedla môžeme z hľadiska dodaných živín považovať za plnohodnotnú náhradu mäsa. 

Najjednoduchším jedlom je klasická šošovicová polievka, do ktorej pridáme bobkový list, prípadne aj ďalšiu skutočnú superpotravinu – roztlčený alebo najemno nastrúhaný cesnak, pridávaný tesne pred koncom varenia šošovicovej polievky. Ak chcete skrátiť dobu varenia šošovice, môžete – ale nemusíte – namočiť šošovicu cez noc do vody. 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz