Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Samozber jabĺk 2019

rss

Je jednoduché si jablká kúpiť, no oveľa krajšie je nazbierať si ich. Môžete tak spraviť na mnohých samozberoch jabĺk, ktoré sa aj v tomto roku chystajú na viacerých miestach na Slovensku. Pri samozbere jabĺk si zvyčajne viete vybrať z viacerých odrôd pestovaných bez zbytočnej chémie. Budete tak presne vedieť, odkiaľ vaše jabĺčka pochádzajú a ak zapojíte aj svoju rodinu, strávite spolu krásny čas na čerstvom vzduchu. Kam sa teda vybrať?

Samozber jabĺk v Dunajskej Lužnej - Dobré jablká

Samozber jabĺk v Dunajskej Lužnej je otvorený denne, okrem nedele, od 7:00 do 18:00. K dispozícii sú viaceré odrody jabĺk, podľa času ich dozrievania. Momentálne sa zbiera odroda Gala. Okrem jabĺk je možnosť nazbierať si aj hrušky a priamo na samozbere si môžete kúpiť aj zdravé šťavy a chrumkavé sušené jablká. 

Samozber jabĺk v obci Koš a v Podhradí - Ekosady

Na samozber BIO jabĺk môžete zavítať aj do sadov v obci Koš. Na zber budú k dispozícii rôzne odrody, pričom odroda Melódia je vhodná aj pre diabetikov. Vezmite teda svoju rodinu a choďte sa zásobiť vitamínmi na zimu, alebo len ochutnať pravé, ekologicky pestované, jablká.

Samozber jabĺk v Sade Fructop v Ostraticiach pri Partizánskom

Aj Sad Fructop vás pozýva nazberať si sladučké, zdravé, slovenské jabĺčka do jeho sadu v Ostraticiach. Ten otvorí zberačom svoje brány 31. augusta. kedy si budete môcť nazbierať odrodu Gala. Samozber prebieha celých sedem dní v týždni od 8:00 do 18:00. Na samozbere bude možnosť kúpiť si aj jablkové šťavy, sušené jablká a ďalšie produkty domácej výroby.

Samozber jabĺk v Jabloňovom sade Pustá hora v Kozárovciach 

Od 31.augusta bude možné nazberať si poctivé jablká aj v Jabloňovom sade Pustá hora v Kozárovciach. Pre samozber sú určené odrody Topáz a Rubinola, v menšom množstve Spartan, a Idared. V priestoroch sadu si môžete urobiť aj piknik, avšak všetok neporiadok si so sebou musíte odniesť preč.

Pravidlá pri samozbere jabĺk

Na záver vám chceme pripomenúť, aby ste pri samozbere jabĺk nezabudli na dodržiavanie pravidiel. Zvyčajne sú zamerané na ohľaduplnosť voči stromom, konárom, technike a zavlažovaniu v sadoch, no samozrejme je potrebné byť ohľaduplný aj voči ostatným zberačom ovocia.

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz