Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

rss

Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicovo-avokádová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jedle len nejakým spôsobom "ukryť", tak toto je polievka ako stvorená pre vás.

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

V tejto polievke sa kombinujú dve lahodné chute- chuť brokolice  a avokáda. Navyše je tak krémová, ako ste už na tanieri dlho nemali a tak sa po nej len tak "zapráši".

Čo potrebujeme:

Na 4 porcie polievky budeme potrebovať 1 brokolicu (sparenú a pokrájanú na menšie kúsky), 4 a pol pohára kuracieho vývaru, 2 avokáda, 1 pohár strúhaného syra, syr a korenie podľa chuti.

Ako postupujeme:

Najprv si sparíme brokolicu na 4-5 minút. Následne ju ochladíme a pokrájame, či rozdelíme na menšie kúsky. Následne ju rozmixujeme spolu s kuracím vývarom a avokádom. Prevaríme, dochutíme soľou a korením. Pridáme syr, premiešame a môžeme podávať.

Prečo jesť brokolicu

Konzumácia brokolice má pre organizmus veľa výhod. Má dvakrát viac vitamínu C ako pomaranč, skoro toľko vápnika ako mlieko a obsahuje aj vitamíny A a E. V brokolici je aj selén, ktorý má protirakovinové a protivírusové vlastnosti. Brokolica pomáha aj pri udržiavaní normálneho krvného tlaku, správnej funkcie obličiek a imunitného systému. 

Ako kúpiť brokolicu

Pokiaľ nemáte domácu brokolicu a musíte si ju kúpiť v obchode, vyberajte si hlávky s pevnými zelenými ružičkami a stonkami. Vyhnite sa tým, ktoré vyzerajú vysušene, sú ľahké alebo zožltnuté. 

Prečo jesť avokádo

Avokádo v tomto recepte nedodáva len výbornú krémovú chuť, ale aj širokú škálu živín. Okrem množstva zdravých tukov obsahuje avokádo aj vitamín E, B, draslík a kyselinu listovú. V časti dužiny, ktorá je najbližšie k pokožke sa nachádzajú karotenoidy. Ak teda chcete v avokáde zachovať čo najväčšiu koncentráciu antioxidantov, odporúčame na šúpanie avokáda použiť ruky a olúpať ho podobne ako banán.

Prečo použiť kurací vývar

Domáce kostné kuracie vývary obsahujú aminokyseliny, ktoré majú protizápalové účinky, ako aj vysoké množstvá horčíka, vápnika a iných živín podporujúcich tvorbu zdravých kostí. Kurací kostný vývar tiež pomáha výstelkam čriev a je výborný na urýchlenie liečby chorôb.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz