Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Stretni sa so slovenskými výrobcami na FARM FESTE, už tento víkend :)

rss

Kultúrno-spoločenské podujatie - Farmfest je oslavou tradície, kvality, chuti, umenia, ale aj talentu. Môžeme povedať, že je to správne namiešaná kombinácia toho pravého, čo robí naše slovenské regióny jedinečnými. Na Farmfest sme pozvali vynikajúcich producentov nielen z Bratislavského regiónu, ale aj z ostatných regiónov Slovenska, aby vám priamo v centre hlavného mesta priblížili a predstavili svoju kvalitnú a poctivú prácu. 

Cieľom Farmfestu je prezentovať a zviditeľniť tradičné produktové, gastronomické a remeselné špecifiká destinácie Bratislavský región spolu s ostatnými regiónmi Slovenska. Sad Janka Kráľa sa na jeden víkend zmení na miesto, kde zažijete vidiek priamo v centre mesta. Na jednom mieste budete môcť stretnúť kvalitných producentov, farmárov, tradičných výrobcov, a aj remeselníkov, ktorých produkty nenájdete len tak bežne v obchode. Na Farmfeste máte možnosť ovoňať, ochutnať a obdivovať pravé a poctivé dobroty zo slovenských regiónov. 

Okrem kvalitných gastro produktov a šikovných remeselníkov na vás čaká víkend plný hudby, zábavy a aktivít, ktoré sú pripravené pre malých ale aj veľkých návštevníkov. Predstavia sa vám folklórne súbory, ľudoví umelci a talentované hudobné skupiny.  V sobotu sa v sade budú ozývať notoricky známe a obľúbené hity skupiny Vidiek. Tiež si nemôžete nechať ujsť kapelu Jamestown a UKND. V nedeľu návštevníkov roztancuje LOJZO, krv v žilách rozprúdi Cellmates a príjemnú pohodu všetkým prinesie Peter Lipa s projektom Buskerjam.  

Počas podujatia budú prebiehať workshopy, prednášky a prezentácie, ktoré sa venujú aktuálnym témam z oblasti ochrany životného prostredia, ekológie, environmentalistiky, zdravej výživy, podpory rozvoja regiónov a vidieka. OZ Envirofuture naučí deti, ako správne separovať odpad. Národný trust  bude v rámci Víkendu otvorených parkov a záhrad  sprevádzať návštevníkov po Sade Janka Kráľa. Lesy Slovenskej republiky si pripravia zaujímavú a poučnú lesnú pedagogiku nielen pre malých ale aj veľkých. Deti sa vďaka spoločnosti Harmony naučia kreatívne využívať recyklovaný papier a dozvedia sa, prečo sú pre nás stromy tak dôležité. Pre záujemcov o zdravý životný štýl a racionálne stravovanie má časopis BIO & LIFE pripravené zaujímavé informácie na svojom stánku. Spoločnosť Sharkam poskytne návštevníkom možnosť ochutnať pravé farmárske menu pripravené z výrobkov od slovenských producentov. Na  prípravu menu budú použité aj produkty farmárov a predajcov prítomných na Farm Feste.

V prednáškovom stane budú mať návštevníci možnosť zúčastniť sa zaujímavých prednášok na rôzne témy týkajúce sa gastronómie, zdravého stravovania, vidieckych iniciatív ap. Zúčastnení sa dozvedia o živote včiel a výrobe medu, o výrobe a príprave kávy, možnostiach prípravy jednoduchých a chutných jedál pomocou Miomatu, ale aj o aktivitách občanov na vidieku vďaka združeniu Ekotrend. Združenie Kvalita z našich regiónov oboznámi návštevníkov so svojimi aktivitami a zdôvodní potrebu podpory slovenských produktov.

V umeleckej zóne sa predstavia divadelné a tanečné zoskupenia (napr. Elledanse). Remeselnú alej zaplnia zruční a šikovní umelci, rezbári a ľudoví remeselníci, ktorých talent si zaslúži obdiv.

Predajcovia, ktorých prezentujeme na stránke www.farmfest.sk prídu s kvalitnými mäsovými pochúťkami a chutnou divinou. Salaše a farmy pripravia tradičné slovenské špeciality, nakrájajú syry a postarajú sa o výbornú zábavu. Sezónne ovocie a zeleninu prinesú farmári priamo zo svojich záhrad aj vďaka Farmičke a Svetu bedničiek. Nebudú chýbať podpecníky, lokše s husacinou a dobré malokarpatské víno. Pivkári si tiež prídu na svoje, ale smäd uhasia aj chutné domáce limonády a bio šťavy. Pravé bratislavské rožky, domáce štrúdle, ručne robená čokoláda, tradičný skalický trdelník  - to všetko čaká na tých, ktorí si neodpustia niečo sladké.

FARM FEST chce podporovať kvalitné produkty zo slovenských regiónov, prezentovať tradičné ľudové remeslá a umenie a najmä sprostredkovať návštevníkom výnimočný zážitok.

FARM FEST Vám prináša krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, ktorá je profesionálnou organizáciou destinačného manažmentu a marketingu so zameraním na podporu rozvoja cestovného ruchu v destinácii Bratislavský región. FARM FEST Vám prinášame aj vďaka našim partnerom, ktorých nájdete na www.farmfest .sk.

 

Autor: Bratislava Region Tourism

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz