Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Použite Colu v záhrade: Vyhubí škodcov, urýchli proces kompostovania, upraví pH pôdy

rss

Či už je zdravá, alebo nie, Colu pozná každý nielen na Slovensku, ale i vo svete. Väčšina ľudí ju pije pre jej chuť, ale má aj mnoho ďalších využití. V domácnosti ju možno použiť na vyčistenie toalety a dlaždíc. Pomáha aj pri čistení starých mincí a zájdenej bižutérie a vraj pomáha aj pri bodnutí morskou medúzou. Cola sa však dá využiť aj v záhrade! Ako?

Cola zabíja slizniaky a slimáky

Pre niektorých ľudí Cola v záhrade nie je žiadnou novinkou. Používajú ju totiž na otrávenie slizniakov a slimákov. Stačí vraj len naplniť malú misku Colou, nechať ju na záhrade cez noc a čakať. Cukry v sóde budú lákať slizniky. No a keď k nej prídu utopia sa v nej, pretože je to pre ne kyselina.

Cola ako pasca pre osy

Keďže je Cola atraktívna pre slizniaky a slimáky, nie je dôvod, aby to podobne nefungovalo aj s hmyzom. Máte problém s osami? Vytvorte im pascu na podobnom princípe ako pri slimákoch. Naplňte malú misku, pohár, či plechovku Colou. Osy budú sladkosťou nápoja priťahované a to im bude osudným.

Cola ako pesticíd proti švábom a mravcom

Cola sa vraj osvedčila aj ako pesticíd proti švábom a mravcom. Tak prečo to nevyskúšať? Nalejte Colu do fľaše s rozprašovačom a hor sa do boja s nechceným hmyzom. Hovorí sa, že v Indii farmári Colu využívajú ako pesticíd na celé polia, pretože je vraj lacnejšia, ako iné komerčné postreky. Spoločnosť Cola ale odmieta, že by jej nápoj obsahoval niečo pôsobiace proti škodcom.

Cola a kompost

Cola a kompost? Nejde vám to dohromady? Pridaním Coly do kompostu prilákate mikroorganizmy, ktoré sú potrebné na jeho začiatočný rozkladný proces, zatiaľ čo kyselina v nápoji k nemu taktiež napomáha. Tým sa kompostovanie urýchli.

Cola a pestovanie kyslomilných rastlín

Colu možno v záhrade využiť aj pri pestovaní kyslomilných rastlín, ako je brusnica a čučoriedka. Ak totiž Colu nalejete do pôdy v okolí týchto rastlín, tak sa zníži jej pH a teda bude kyslejšia, čo je veľkou výhodou pre tieto rastlinky.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz