Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Harmonický domov vďaka soľnej lampe?

rss

V prírode nájdeme mnoho úkazov, ktoré majú schopnosť ľudí revitalizovať a nabudiť. Sú to prirodzené úkazy ako napríklad vodopády či výhľad z majestátnej hory. Čo však zapríčiňuje tieto naše upokojené stavy mysle a duše? Bude to znieť zvláštne, no sú to anióny. Tvoria sa v prírode, no veľmi jednoducho si ich môžete „vyrobiť“ aj sami doma. Pamätáte si ešte na soľné lampy? Kedysi sme ich mali doma skoro každý. Soľné lampy, tie z pravej himalájskej soli, dokážu priestor premeniť energiu priestoru a to nie len v zmysle svetla a farby, no majú dokonca aj zdravotné výhody a účinky. 

Kladné ióny

Kladnými a zápornými iónmi, teda katiónmi a aniónmi sme obklopení neustále. Sú to akokeby nabité molekuly, ktoré okolo nás lietajú. Kladné ióny však vytvárajú elektronický smog, ktorý je nebezpečný pre naše duševné zdravie a pohodu. Náboj dostali od mobilov, televízií, počítačov, mikrovlniek atď. Elektronický smog dnes patrí medzi jeden z najrýchlejšie rastúcich environmentálnych vplyvov. Do nášho mozgu sa ho dostáva 20x viac ako by sa malo (WHO). Našťastie, existujú spôsoby, ako si svoj domov neutralizovať.

Vitamín vzduchu

Anióny vznikajú najmä v prírode – v lesoch, na plážach a najviac ich vzniká pri vodopádoch. Majú na nás presne opačné účinky ako pozitívne ióny, to znamená, že zvyšujú našu pozornosť a mentálnu energiu. Zdrojom aniónov v domácnostiach pre nás môžu byť soľné lampy vyrobené z himalájskej soli. Sú to v podstate len kusy čistej himalájskej soli, ktoré pochádzajú z dávnych oceánov. Sú nazývané „vitamíny vzduchu“. Anióny sa z nej vytvoria tak, že sviečka vo vnútri lampy ohrieva kryštál, ktorý ich produkuje. Keďže je lampa hygroskopická a priťahuje vodu z okolia, vo vlhšom prostredí sa môže stať, že lampa pri používaní ostane vlhká až mokrá.

Záporné ióny

Keď sa anióny vzniknú, chcú „zničiť“ katióny, to znamená, že neutralizujú prostredie. Znižujú tým elektronický smog. V takto ionizovanej izbe sa budete cítiť lepšie, živšie a čistejšie. Soľné lampy neutralizujú umelé frekvencie a neprirodzené elektromagnetické vlny z elektroniky a domovu prinášajú rovnováhu. Okrem toho produkujú dúhové spektrum svetelných vĺn, ktoré liečia a upokojujú telo.

Zdravotné benefity

Soľná lampa začne účinkovať takmer hneď po zapálení sviečky v nej. Pomáha na bolesti hlavy a migrény, artritídu, dýchacie problémy a nachladnutie, duševné poruchy spôsobené stresom vrátane nespavosti a taktiež na poruchy krvného systému. Keďže lampa v podstate čistí vzduch, pretože záporné ióny napádajú prirodzené znečisťujúce látky ako prach, plesne a iné dráždivé alergény, pomáha aj pri alergiách a kožným problémom.

Kam ju umiestniť?

Najlepšie je lampu umiestniť do miestnosti, kde sa cez deň najviac zdržujete a kde sa nachádza najviac elektronických zariadení. Samozrejme, že nebude fungovať, ak ju strčíte niekam do rohu. Samozrejme, lámp môžete mať viac – napríklad aj v každej miestnosti jednu. Pri nákupe si dajte veľký pozor, aby ste kupovali lampu z pravej čistej himalájskej soli. Napodobeniny z kamennej soli vám ani zďaleka neprinesú toľko výhod ako tá pravá. Možno znie táto metóda očisty domova príliš ezotericky, no vedzte, že funguje. Pomáha aj ľuďom, ktorý často pracujú s elektronikou, znižuje bolesti hláv a únavu. Oplatí sa investovať! 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz