Podujatia
Klobfest 2014
podujatie vytvorené: 17.10.2014 / platné od-do: 7.11.2014 - 8.11.2014 / lokalita: Nové Zámky
Popis
Súťažiaci, ktorí si chcú zmerať sily vo výrobe klobás, už môžu posielať prihlášky na Mestský úrad v Nových Zámkoch. Posledný termín na prihlásenie do súťaže na festivale Klobfest je 24. október.
Úlohou troj- až päťčlenných družstiev bude vyrobiť z 10 kilogramov klobásového mäsa klobásu na pečenie. Mäso je zabezpečené z bitúnka s veterinárskym potvrdením.
Usporiadatelia zabezpečia pre súťažiace družstvá okrem mäsa aj črevá a stôl. Súťažiaci sú povinní používať bielu zásteru alebo plášť a pokrývku hlavy. Účastníci si prinesú tradičný ručný mlynček na plnenie, koreniny a potrebné náradie. Súťažné družstvá si môžu svoje pracovné miesto ozdobiť prvkami, ktoré ich charakterizujú, ako napríklad kroj či iné ľudové prvky. Najnápadnejšie družstvo bude ocenené na základe hlasovania obecenstva.
Porota bude na súťaži hodnotiť výsledný produkt, ktorým bude približne 30 centimetrov dlhá klobása. Zvyšná klobása je majetkom družstva. Z hygienických dôvodov je zakázané ju predávať. Do hodnotenia porota zaráta aj prípravné fázy výroby, estetický vzhľad surovej klobásy, jej chuť po upečení a pracovné miesto.
Úlohou troj- až päťčlenných družstiev bude vyrobiť z 10 kilogramov klobásového mäsa klobásu na pečenie. Mäso je zabezpečené z bitúnka s veterinárskym potvrdením.
Usporiadatelia zabezpečia pre súťažiace družstvá okrem mäsa aj črevá a stôl. Súťažiaci sú povinní používať bielu zásteru alebo plášť a pokrývku hlavy. Účastníci si prinesú tradičný ručný mlynček na plnenie, koreniny a potrebné náradie. Súťažné družstvá si môžu svoje pracovné miesto ozdobiť prvkami, ktoré ich charakterizujú, ako napríklad kroj či iné ľudové prvky. Najnápadnejšie družstvo bude ocenené na základe hlasovania obecenstva.
Porota bude na súťaži hodnotiť výsledný produkt, ktorým bude približne 30 centimetrov dlhá klobása. Zvyšná klobása je majetkom družstva. Z hygienických dôvodov je zakázané ju predávať. Do hodnotenia porota zaráta aj prípravné fázy výroby, estetický vzhľad surovej klobásy, jej chuť po upečení a pracovné miesto.
Web & e-mail
web stránka podujatia: | www.novezamky.sk |
Bez mena
0900 000 000