Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zimný šalát z ružičkového kelu

rss

Ružičkový kel je príloha, ktorá nikdy neomrzí. Okrem toho, že skvelo chutí, dodá vám vitamín C a K. V spojení s inými nutrične hodnotnými produktmi, ako sú napríklad vlašské oriešky, jablká či brusnice, je tento šalát vitamínovou aj chuťovou bombou. Chute jesene dopĺňa svieža citrónová šťava, ktorá navyše zabráni jabĺčkam zhnednúť. Navyše, tento šalát by mohol chutiť aj deťom :)

Čas príprav: 15 minút

Čas varenia: 45 minút

Potrebujeme:

  • ružičkový kel (zvoľte množstvo, ktoré vám bude vyhovovať vzhľadom na celkové množstvo šalátu)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 stredne veľké jablko
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
  • hrsť sušených brusníc
  • citrónová šťava podľa chuti

Príprava:

1. Rúru dáme predhriať na 190°C. Ružičkový kel očistíme a rozkrojíme na polovice. Pokvapkáme ho olivovým olejom a soľou.

2. Kel pečieme zhruba 40 minút. Okraje musia byť zlatisté a chrumkavé.

3. Po upečení necháme kel trošku vychladnúť. Zatiaľ si na jemno nakrájame jabĺčko. Rozrežeme ho na polovice a z nich potom pozdĺžne krájame tenké prúžky.

4. Všetky suroviny spolu zmiešame vo veľkej nádobe. Podávame teplé. 

 

Foto zdroj: Evan Thomas

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz