Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zelený čaj matcha v kuchyni

rss

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

Zelený čaj - účinky

Mnoho ľudí považuje zelený čaj za super potravinu, pretože obsahuje širokú škálu pozitívnych účinkov na organizmus. Štúdie ukazujú, že zelený čaj zlepšuje metabolizmus, čím zrýchľuje schopnosť organizmu odbúrať tuk z tela. Je taktiež výborným zdrojom antioxidantov, zvyšuje aktivitu mozgu, znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb, znižuje stres a pôsobí na zdravie pleti. Nebolo by super, keby sa všetky tieto pozitívne schopnosti zeleného čaju dali ešte zdvoj- alebo strojnásobiť?

Matcha

Matcha je špeciálny typ zeleného čaju, ktorý je pestovaný v tieni. Následne sú najlepšie časti listov kameňmi rozdrvené na jemný zelený prášok. Táto prášková forma robí čaj nielen koncentrovanejším a teda účinnejším, ale dá sa aj univerzálnejšie použiť v rozličných receptoch.

Zelený čaj v kuchyni – zmrzlina

Akým receptom so zeleným čajom začať, ak nie s obľúbenou zmrzlinou? Hoci zmrzlina nie je najzdravšou potravinou na svete, môžete ju si ju vyrobiť aspoň tak, aby obsahovala veľa živín. To platí najmä vtedy, ak pri príprave nepoužijete cukor.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 pohár kešu orechov
  • 1 pohár kokosového mlieka
  • 1 pohár strúhaného kokosu
  • ½ pohára javorového sirupu
  • 1-2 polievkové lyžice matcha zeleného čaju (množstvo môžete upraviť podľa chuti)

Všetky ingrediencie zmiešajte mixérom do hladka, pričom by ste mali dostať krásnu zelenú farbu čaju a dajte do mrazničky. Mrazte, kým zmrzlina nestuhne (cca 4 hodiny). Každú hodinu je dobré zmrzlinu premiešať vidličkou.

Čokoládové guličky plné energie

Keďže dnešná doba nám dáva riadne zabrať, je fajn mať vždy poruke nejakú energetickú „bombu“, ktorá nám opäť „dobije baterky“ V týchto prípadoch väčšina ľudí zvyčajne siahne po nezdravom energetickom nápoji, ktorý je plný cukru a prázdnych kalórii. Vyrobte si svoj vlastný zdravý energetický impulz. Stačí, ak najemno zmixujete po štvrtine hrnčeka datlí s mandľami alebo kešu orechmi, pridáte rovnaké množstvo kakaového prášku, 1 lyžicu matcha a 1 lyžicu kokosového oleja. Dobre premiešajte, vytvarujte 10 guličiek a zľahka ich obaľte v matcha prášku.

Pečené dobroty

Muffiny, cookies, či iné dobroty dostanú so zeleným čajom úplne novú chuť. Stačí, ak k svojmu zvyčajnému receptu pridáte zelený matcha čaj. Najlepšie je však začať jednoduchšími receptmi, aby ste zistili, ako tento prášok zo zeleného čaju ovplyvňuje celkovú chuť múčnikov.

Smoothies

Smoothies sa v poslednom čase stali veľmi obľúbeným nápojom ľudí, ktorí hľadajú zdravší životný štýl. Využite všetky živiny a vitamíny z ovocia a zeleniny a doplňte ich ešte aj antioxidačnými účinkami zeleného čaju. Pri smoothies môžete navyše využiť nielen práškový matcha zelený čaj, ale aj priamo zelené čajové lístky, prípadne uvarený silný zelený čaj.

Povzbudenie na záver

Toto sú len niektoré zo spôsobov, ako je možné využiť zelený čaj nielen ako nápoj, ale aj ako súčasť jedla. Skúste experimentovať a zistite, v akých ďalších receptoch dokážete zelený čaj využiť. Pridajte matcha na vafle, do poliev, koktejlov. Zmiešajte ich s potravinami, ktoré majú radi vaši teenageri a ubezpečte sa, že tak získajú dostatok energie na celý deň s maximálnym výkonom a koncentráciou.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz