Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zeleninové džúsy: vitamínová bomba pre zdravie a krásu

rss

Vyhnite sa pitiu kávy, čaju alebo len mlieka a radšej sa každé ráno "nakopnite" vypitím čerstvo odšťaveného zeleninového džúsu.

Vyššia hladina živín z džúsu

Pitie zeleninového džúsu je oveľa zdravšou alternatívou ako len konzumácia rozličných druhov zeleniny. Je to z toho dôvodu, že ľudský organizmus oveľa lepšie absorbuje živiny zo zeleniny, keď ich do tela príjme vo forme džúsu. 

Džús udržuje telo hydratované

Najlepším spôsobom, ako udržať telo hydratované, je napiť sa zeleninového džúsu ráno pri raňajkách a večer pred večerou. Budete sa tak cítiť aktívnejší a plný energie.

Zeleninové džúsy podporujú rast vlasov

Pitie zeleninovej šťavy pomáha aj vlasom. Červená repa, mrkva, špenát a cibuľa sú druhy zeleniny, po ktorých by ste mali siahnuť pri príprave vášho zeleninového džúsu, ak chcete podporiť rast svojich vlasov. Zaručia vám nielen dlhšie, ale aj oživenejšie vlasy. Takýto džús by ste mali vypiť dvakrát denne. 

Džúsom proti akné 

Tekvica, sladké zemiaky, mrkva a ďalšie druhy oranžovo sfarbenej zeleniny obsahujú mnoho antioxidantov a vitamínu C. Pri pravidelnom pití štiav z týchto druhov zeleniny sa môžete zbaviť akné a nepríjemných vyrážok.

Zeleninovým džúsom ku krajšej pokožke

Aj vaša pokožka sa vám odvďačí za pravidelnú konzumáciu zeleninového džúsu. Špeciálne šťavy z paradajok, kapusty, mrkvy a reďkovky rozjasňujú pleť a pomáhajú ju udržiavať zdravšiu.

Ako si pripraviť zeleninový džús?

Recept na prípravu zeleninového džúsu je v podstate veľmi jednoduchý. Vyberte si akýkoľvek druh zeleniny, aký vám chutí, alebo o ktorého účinky máte záujem. Dôkladne umyte, odstráňte prípadné nežiadúce časti a pokrájajte túto zeleninu na malé kúsky. Vložte ich do odšťavovača. Pridajte pohár vody, trošku soli, prípadne čerstvú mätu na zvýraznenie chuti. Nalejte do pohára a vypite :).

Nezabudnite, že ani zeleninové džúsy nemôžu nahradiť pestrú a vyváženú stravu.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz