Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
43%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Želatínové limetkovo - kivi cukríky

rss

Želatína je forma kolagénu, ktorý pochádza z nutrične bohatých kostí a spojivových tkanív zvierat. Želatína je plná bielkovín, ktoré obsahujú až 18 aminokyselín (esenciálnych, aj neesenciálnych) dôležitých pre naše zdravie.

Zdravotné benefity želatíny

Bolo preukázané, že želatína zlepšuje zdravie. Chráni kĺby a napomáha pri ich regenerácii. Hovorí sa, že zlepšuje celulitídu. Želatína je aj dobrým zdrojom kolagénu a proteínov, ktoré pomáhajú pri vytváraní svalov. Keďže želatína prirodzene viaže vodu a pomáha jedlu prechádzať tráviacim traktom, tak upravuje trávenie. Taktiež zlepšuje kvalitu spánku, dvíha náladu a pôsobí priaznivo na zdravie a rast pokožky, vlasov a nechtov.

Želatínu môžeme konzumovať v huspenine, koláčoch, ale môžete si pripraviť napríklad aj tieto chutné, pekné gumené cukríky. Do prípravy môžete zapojiť aj svoje deti. Experimentovať sa dá i s príchuťami.

Ako pripraviť cukríky

Ingrediencie

želatína, 1 šálka kvapaliny (vody, džúsu), ½ lyžice sladidla (med, javorový sirup, cukor), ¼ šálky limetkovej šťavy, 4  kivi alebo iné ovocie, napríklad jahody, maliny, čučoriedky, broskyne, mango), 1 ½ lyžice práškového vitamínu C (voliteľné)

Postup

  1. Kivi ošúpte, urobte z neho pyré.
  2. Dajte ho do stredného hrnca spolu s kvapalinou, limetkovou šťavou a sladidlom.
  3. Obsah hrnca zohrejte na miernom ohni.
  4. Kým sa hmota zohrieva, miešajte.
  5. Potom plameň stíšte a primiešajte želatínu.
  6. Odstráňte z platničky, nechajte trochu vychladnúť a ak pridávate vitamín C, tak ho pridajte.
  7. Nalejte zmes do väčšej formy alebo do malých formičiek.
  8. Dajte na 1-2 hodiny do chladničky.
  9. Zmes z foriem vyklopte. Ak ste ju mali vo väčšej forme, pokrájajte na menšie kúsky.
  10. Vložte do pohára. Cukríky môžete v chladničke skladovať po dobu až dvoch týždňov.

Ak takýto alebo podobný recept poznáte, pripravujete, skúšali ste, neváhajte a podeľte sa s nami a ostatnými čitateľmi v komentároch pod článkom alebo na sociálnych fórach.

Zdroj: foodmatters.com

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz