Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Zdravá a lacná štedrovečerná hostina

rss

Doprajte si Štedrý večer s kvalitnými dobrotami za málo peňazí. Nasledovné tri recepty vám pomôžu na štedrovečernej hostine nielen poriadne ušetriť, ale sú vhodné aj pre menej skúsených kuchárov.

Lacná, ale dobrá štedrovečerná kapustnica

Nakrájame zemiaky na malé kocky. Spolu s kyslou kapustou a neošúpanou cibuľou uvaríme do mäkka. Na panvicu dáme preosiatu hladkú múku, nasucho ju popražíme a pridáme olej. Chvíľu miešame a na záver pridáme mletú červenú papriku. Primiešame a vylejeme do vriacej kapustnice. Ešte posolíme. Správna kapustnica má byť zahustená. Je výborná.

Hlavný chod: zemiaková kaša s rybou

Ďalej uvaríme zemiakovú kašu a upečieme rybu. Podávame s čalamádou. Do zemiakovej kaše dáme len maslo a soľ. Na záver zemiakovú kašu pokvapkáme výpekom z ryby.

Zlatým klincom hostiny je jednoduchý zákusok

Najprv zapneme rúru, aby sa vyhriala. Potom 7 x preosejeme sedem kopcovito naložených lyžíc polohrubej múky, na tanier pripravíme 7 kopcovito naložených lyžíc kryštálového cukru a vyšľaháme 7 celých vajec (najlepšie domácich) v šľahači. Najprv bez cukru, až keď vajcová hmota zhustne pridáme kryštálový cukor a šľaháme až do úplného zhustnutia. Vzniknuté piškótové cesto potom opatrne drôtenou metličkou premiešame a upečieme. Upečenú piškótu potrieme na plechu jahodovým lekvárom a naň vyšľaháme 2 šľahačky, alebo 25 dkg surových na jemno nastrúhaných jabĺk spolu s 2 bielkami a 35 dkg práškového cukru. Šľaháme dlho, až kým hmota riadne nezhustne. Dáme na lekvárom potretú piškótu namiesto šľahačky.

Dobrú chuť a veselé Vianoce!

Komentáre

Autor článku 22.12.2014, 09:16
PS: ako náhradu klasického (rafinovaného) kryštálového cukru vyskúšajte pri pečení vianočných dobrôt BREZOVÝ CUKOR (http://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/nechutia-vam-umele-nahrady-cukru-skuste-brezovy-cukor), prírodný KOKOSOVÝ CUKOR alebo prírodný TRSTINOVÝ CUKOR.
Autor článku 22.12.2014, 09:18
PS2: ako náhradu klasického práškového cukru si môžete BREZOVÝ, KOKOSOVÝ alebo TRSTINOVÝ CUKOR doma zomlieť na jemno. Aj vianočná hostina sa dá osladiť zdravo :)

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz