-
Ovocie a zelenina čerstvé, sušené, mrazené, zaváraniny, ostatné -
Mliečne výrobky mlieko, syry, maslo, jogurty, bryndza a tvaroh, ostatné -
Vajíčka -
Mäsové výrobky hydina, hovädzie, bravčové, ryby, divina, výrobky a údeniny, ostatné -
Pekárenské výrobky múka, chlieb a pečivo, cestoviny, ostatné -
Medy a džemy Med, Džem -
Nápoje víno, pivo, domáce pálenky, šťavy a mušty, sirupy, ostatné -
Čaje a káva -
Bylinky a koreniny čerstvé, sušené, ostatné -
Lesné plody huby, čučoriedky, brusnice, ostatné -
Detská výživa -
Sladkosti čokoláda, perníčky, turecký med, ostatné -
Torty a koláče -
Hotové jedlá jedlá, omáčky, ostatné -
Hospodárske zvieratá -
Ostatné müsli, ostatné
Ešte dnes, v starom roku, nám pán profesor Hričovský prezradí, kedy by sme mali začať práce v záhrade.
„Pred bránami máme nový rok. Po mesiaci znížených záhradkárskych aktivít v januári začneme prípravu na novú sezónu. Nemali by sme zabúdať na to, že ak sa zima "umúdri" a vysype na nás svoju krásnu bielu perinu, mali by sme pravidelne chodiť do záhrady a otriasať snehovú vrstvu z evergreenov a ihličnanov. Aj v zeleninovej záhradke sa môžeme začať aktivizovať. Paradajky patria k najobľúbenejším druhom zeleniny u nás. Obzvlášť chutné sú tie, ktoré si dopestujeme sami. Všetko môže začať na parapete za oknom v kuchyni či v inej teplej izbe v domácnosti. Do škrupiniek od vajec, z ktorých sme vyjedli obsah, keď sme si na raňajky či na večeru urobili vajíčka namäkko, nasypeme kvalitný humus a pridáme semienka paradajok. Samozrejme, pravidelne zalievame a pozorujeme. Už vo februári by sa nám mali objaviť malé klíčky rajčiakov. Základ bohatej úrody paradajok už máme.“
Viac tipov a rád, do vašej záhrady, od pána profesora Hričovského, sa môžete dozvedieť aj v novom roku 2014 na: https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?fref=ts.