Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Výborné recepty na domáce ovocné nanuky

rss

Nanuky sú obľúbené u všetkých detí i u dospelých najmä v horúcich letných dňoch. Tieto sú dosť výživné na to, aby ste si ich mohli dať už na raňajky a zároveň chutne sladké, aby slúžili aj ako dezert na večierku, či grilovačke. Zároveň vás pri servírovaní bude každý chváliť kvôli ich krásnemu vzhľadu a prelínajúcim sa farbám.

Čučoriedkovo - jogurtové nanuky

Tento nanuk je inšpirovaný lahodnými sladkými čučoriedkami zberanými na lesných lúkach.

Ingrediencie:

  • 300 g (2 šálky) čučoriedok
  • 2 lyžice medu
  • 55 g (1/4 šálky) práškového cukru alebo medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 420 g (1 a pol šálky) gréckeho jogurtu

Postup:

  1. Do hrnca vlejte 125 ml (1/2 šálky) vody, pridajte cukor alebo med a pri strednej teplote priveďte do varu. Znížte teplotu a varte cca 5 minút alebo kým sa cukor nerozpustí (alebo med nezačne byť tekutý). Nechajte vychladnúť.
  2. Premiešajte čučoriedky, med a 2 lyžice vody v miske. Zmiešajte tyčovým mixérom čučoriedkovú zmes po dobu niekoľkých sekúnd, kým zmes nezačne byť mierne tekutá, ale zároveň sú v nej kúsky čučoriedok.
  3. V druhej mise zmiešajte vanilkový extrakt a jogurt. Pomaly do nich vmiešajte vychladený sirup, kým nedosiahnete krásnu, hladkú, lejúcu sa konzistenciu.
  4. Do formičiek na nanuky postupne lejte čučoriedkovú a jogurtovú zmes v striedajúcich sa vrstvách.
  5. Po cca 2 hodinách mrazeniach vložte do formičiek drevenú paličku a ďalej mrazte po dobu aspoň 2 hodín, ideálne do druhého dňa.

Kokosovo - melónovo - pistáciové nanuky

Táto kombinácia pripomína chuť tureckého medu. Môžete použiť ružovú vodu, ktorá chuť ešte dotvorí.

Ingrediencie:

  • 2 a pol šálky melónových kociek (tak, aby sa vytvorilo 400 ml pyré)
  • pol lyžičky ružovej vody (voliteľné)
  • 400 ml kokosovej smotany
  • 2 lyžice medu
  • 70 g (pol šálky) sekaných pistácii

Postup:

  1. Zmixujte melón (spolu s ružovou vodou, ak sa  ju rozhodnete použiť) na hladké pyré. Nalejte ich do cca 1/3 formičiek a dajte zmraziť aspoň na 2 hodiny.
  2. V miske vymiešajte kokosovú smotanu s medom a nalejte túto zmes na melónovú tak, aby bola cca 1 cm od hornej časti formičky. Vráťte opäť do mrazničky na aspoň 2 hodiny.
  3. Formičky opäť vyberte, nasypte nasekané pistácie, vložte paličky a mrazte Ďalšie aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

Mangovo - jahodovo - kivi nanuky

Výborne chutia aj nanuky z manga. Pre farebnosť a ešte lepšiu chuť sme pridali aj jahody, kivi, marakuju a bazalku.

Ingrediencie

  • 1 mango nakrájané na kocky
  • 4 jahody
  • 1 kivi, ošúpané prekrojené po dĺžke a nakrájané na 8 polkruhov
  • 1 polievková lyžica nasekanej bazalky
  • 2 polievkové lyžice dužiny marakuje
  • 500 ml (2 šálky) kokosovej vody

Postup:

  1. Naplňte formičky na nanuky striedavo kúskom manga, jahôd a kivi. Medzi tieto kúsky dajte trošku bazalky a dužiny marakuje.
  2. Zalejte kokosovou vodou približne do 1 cm od hornej časti formy nanuka.
  3. Dajte formičky do mrazničky a po niekoľkých hodinách do nich vložte drevené paličky.
  4. Vráťte späť do mrazničky na ešte aspoň 2 hodiny, ideálne na celú noc.

Záverom pár tipov

  • Formičky z nanukov jednoducho odstránite, ak ich na 20 sekúnd vložíte do teplej vody.
  • Sladidlá vo všetkých týchto receptoch sú nepovinné, ale odporúčame pridať aspoň nejaké, keďže všetky suroviny použité v nanukoch po zmrazení nie sú až tak veľmi sladké.

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz