Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Viac chuti – projekt pre zdravšie Slovensko

rss

Kurzy varenia a zdravej výživy sa začali v decembri a konajú sa pravidelne 1x do mesiaca.  Na kurzoch sa naučíte nové recepty a fakt, že najlepší kamaráti našej kuchyne a jedálnička sú práve ovocie a zelenina.

Záujemcovia o zdravé jedlo sa doteraz mali možnosť zúčastniť viac ako 100 lekcií v Prešove a Košiciach. Túto možnosť využilo už vyše 1800 ľudí, ktorí mali záujem získať nové informácie o výžive a zdravom stravovaní prostredníctvom receptov z ovocia a zeleniny.

Reakcie účastníkov lekcii v Poprade zhodnotili akciu „Dozvedeli sme sa niečo nové, aj si pripomenuli to, na čo sme zabudli.“ „Zdravie je základ. Chutné jedlo plné vitamínov by malo byť na našom stole každý deň. Teším sa preto na ďalšie lekcie a nové recepty.“   Už z tohto hodnotenia je jasné, že lekcie sú pre ľudí prospešné, naučia sa niečo nové a chutnú a zdravú stravu potom môžu pripravovať aj doma svojím rodinám.

Prednosťou lekcií je interaktívne zapájanie účastníkov do varenia.  Do varenia sa môžu zapojiť aj deti. Pomáhajú svojim rodičom pri čistení zeleniny alebo vyrábajú nepečené zeleninové guľky. Vďaka nim ochutnajú aj druhy, ktoré doteraz nepoznali alebo odmietali.

Ďalšou výhodou kurzov je využívanie najmä lokálnej zeleniny a ovocia, ohľad sa berie aj na sezónnosť, čas a financie potrebné na zaobstaranie týchto druhov. Varenie z ovocia a zeleniny je založené na skutočnosti, že každý deň by sme mali zjesť ovocie a zeleninu zo všetkých farieb dúhy.

Projekt  Viac chuti prebieha počas celého roka až do mája 2014. Ak máte záujem o recepty z kurzov, nájdete ich na fb stránke.

Nad projektom prevzala odbornú záštitu kancelária WHO na Slovensku (World Healt Organization) a regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz