Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
16%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Účinky potravín

rss

Voda

Je Najzákladnejšou "potravinou" ktorú prijímame. Pre väčšinu z nás bežne dostupná, no pre časť sveta veľmi vzácna. Vďaka dostupnosti si jej hodnotu neuvedomujeme. 

- vďaka pol litru čistej vody zvýšime svoj metabolizmus o 24%. Napomáhame tým chudnutiu

- vypitím čistej vody na lačný žalúdok si prečistíme črevá, naše telo lepšie absorbuje živiny a odstránime z tela toxíny. Naša pokožka bude vyzerať zdravšie, žiarivejšie a jasnejšie

-  pomáha bojovať s infekciou a plniť každodenné činnosti telesných orgánov prostredníctvom vyvažovania lymfatického systému

- zlepšuje produkciu svalových buniek a novej krvi.

Paradajky 

Sú dnes dostupné po celý rok. Tí, ktorí si ich nedokážeme alebo nemôžeme vypestovať doma,  si ich môžeme kedykoľvek, aj keď v zníženej kvalite, kúpiť v obchodoch. 

- paradajky obsahujú množstvo vitamínov, ako napríklad vitamín C posilňujúci imunitný systém a vitamín E, ktorý nás chráni pred toxínmi a vysoký obsah draslíka

-  vďaka lykopénu, ktorý obsahujú, pôsobia ako prevencia proti niektorým druhom rakoviny, chránia kožu pred poškodením zapríčineným slnečným žiarením  a znižujú riziko vzniku srdcovocievnych ochorení

- sú vhodnou potravou pri chudokrvnosti a únave, hydratujú celé telo a hlavne tráviacu sústavu

- bojujú proti infekciám a starnutiu.

Zelený čaj

- obsahuje veľké množstvo antioxidantov, znižuje cholesterol a preventívne pôsobí proti cukrovke

-  detoxikuje organizmus, zabraňuje demencii a bojuje proti rakovine

- je vhodný k udržaniu zdravého kardiopvaskulárneho systému

- ničí baktérie v ústach a zubný povlak, chráni zubnú sklovinu.

Jablko

- pôsobí preventívne proti Alzheimerovi, rakovine prsníka, pľúc, hrubého čreva a pečene

- znižuje hladinu zlého cholesterolu v krvi, je vhodné pre diabetikov a pri chudnutí

- ochraňuje kosti a pomáha pri astme.

Škorica

- je zdrojom vitamínu E,K, vitamínov skupiny B, biotínu a betakarotén, pozitívne pôsobí na krvný obeh

- znižuje hladinu zlého cholesterolu v krvi, pôsobí antibakteriálne a antimykoticky

- znižuje hladinu cukru v krvi a zmierňuje prechladnutie.

Cesnak

- preventívne pôsobí proti rakovine žalúdka a hrubého čreva, proti srdcovému infarktu a znižuje krvný tlak

- obsahuje vitamín B1, allicin, vápnik, fosfor a má antibiotické vlastnosti.

Zázvor

- ženám pomáha pri menštruačných bolestiach a rakovine vaječníkov

- pôsobí preventívne proti rakovine hrubého čreva, chrípke, prechladnutiu, diabetickej nefropatii

- potláča rannú nevoľnosť a uľavuje pri migrénach a pálení záhy.

Mandle

- vďaka látke laetril bojuje proti tumorom, znižuje riziko srdcovocievnych ochorení

- obsahuje vápnik dôležitý pre kosti, zinok, draslík, horčík a ďalšie minerály, sú bohatým zdrojom bielkovín

- znižujú zlý cholesterol, pomáhajú k správnemu tráveniu, podporujú nervovú sústavu a činnosť mozgu.

Cvikla

 - vďaka detoxikačným účinkom prečisťuje krv a znižuje cholesterol

- čistí pečeň, žlčník a obličky

- je zdrojom prírodného cukru a predchádza tráviacim problémom

- chráni pred voľnými škodlivými radikálmi.

 

Rôzne potraviny pôsobia ako prevencia rôznym chorobám a dávajú telu rôzne vitamíny. Preto by naša strava mala byť pestrá a z kvalitných zdrojov, aby sme popri vitamínoch do tela nedostávali chemické postreky a škodlivé látky. Účinnosť zdravých jedál sa potom znižuje, alebo úplne nuluje. 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz