Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Účinky detoxikačnej kúry na vaše zdravie

rss

Ľudský organizmus má prirodzenú schopnosť detoxikácie. Škodlivých látok sa zbavuje potením, stolicou, močením a dýchaním. Zásobovanie tela kyslíkom podporuje aj pohyb na čerstvom vzduchu. Dostatočné zásobovanie kyslíkom je pre prirodzenú detoxikáciu organizmu kľúčové. Organizmus je však vplyvom moderného života, stresu a nezdravej stravy zaťažený natoľko, že je nedostatočne zásobený kyslíkom a už si nedokáže sám poradiť. Vtedy mu treba pomôcť očistou!

Ako často sa odporúča podstúpiť detoxikáciu?

Detoxikačná kúra je nielen súčasťou zdravého životného štýlu. Je tiež výborným spôsobom prevencie chorôb. Pomocou detoxu sa naše telo dokáže vyhnúť hromadeniu toxínov a samo bojovať proti ochoreniam. Ak dodržiavate zdravý životný štýl a pravidelne športujete, detoxikačná kúra sa odporúča dvakrát ročne. Zefektívni sa váš metabolizmus a celkovo sa budete cítiť vitálnejšie. Niet dôvodu, prečo detoxikáciu nevyskúšať!

Čo dokáže detoxikácia s naším telom?

Pozitívne účinky detoxikačnej kúry sa odrážajú na vzhľade pokožky, na kvalite vlasov, nechtov aj zubov. Pleť je čistejšia, vlasy rastú rýchlejšie a zmiznú alebo sa zmiernia príznaky ekzému a zápalových ochorení kože. Ďalším veľmi častým príznakom zlepšeného vstrebávania živín je aj zníženie hmotnosti a odstránenie podkožného tuku. Práve brušný tuk výrazne zvyšujú riziko vzniku cukrovky a kardiovaskulárnych chorôb. Mnohí sa vďaka očiste úplne zbavia alergických príznakov a ekzémov!

Vedľajšie účinky detoxikácie

Celkové zlepšenie zdravotného stavu si žiada svoju daň. Musíte sa pripraviť na symptómy odstraňovania toxínov z tela. Dočasne sa môžete cítiť ešte horšie ako pred začiatkom detoxikácie. Spočiatku môžete pociťovať niektoré vedľajšie účinky podobné chrípke. Pripravte sa na možné bolesti hlavy, bolesti svalov, mrzutosť, nespavosť, slabosť, úzkosť, nepokoj, hnačku, kožné vyrážky alebo nevoľnosť až nutkanie na zvracanie. Tieto príznaky sú úplne normálne.

Čo je to Herxheimerova reakcia?

Niekedy sa toxíny uvoľňujú rýchlejšie ako ich telo dokáže vylučovať. Vtedy sa dostavia tieto nepríjemné vedľajšie účinky detoxikácie. Ak sa toxíny uvoľňujú z tela prirýchlo môže sa to prejaviť aj Herxheimerovou reakciou. Táto reakcia spúšťa svalovú triašku, celkovú slabosť a pocit na odpadnutie.

Ako zmierniť nežiaduce účinky detoxikácie

Aj keď sú vedľajšie účinky detoxu nepríjemné, s postupným odstraňovaním toxínov bude aj nežiaducich účinkov na telo menej. Zmierniť nežiaduce vedľajšie účinky môžete masážou, oddychom a dodržiavaním pitného režimu. Pite minimálne 2-3 litre tekutín denne. Masážou môžete rozpohybovať toxíny, ktoré sa následne jednoduchšie odstránia z tela. Potraviny bohaté na draslík, ako sú zemiaky, jablká a mrkva sú vynikajúce prostriedky v boji s nepríjemnými vedľajšími účinkami.

Účinky detoxu sa prejavia nielen na tele

Pozitívny vplyv detoxikácie sa prejaví nielen na tele. Počas detoxu dochádza aj k regenerovaniu mentálneho zdravia. Detoxikovaný organizmus sa teší zo zlepšenia duševných schopností, prívalu životnej energie, celkovému pocitu pohody a zdravia. Zlepší sa celkový zdravotný stav a výsledky detoxu sa prejavia aj na duši. Naštartujme detoxom fungovanie prirodzených ozdravných procesov v tele!

Viac o detoxikácii: Kedy je detox zbytočný a neúčinný? 

                                  Príznaky zanesenia tela toxínmi - Kedy telo bije na poplach?

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz