Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Sú nezdravé potraviny zdravé?

rss

 

Prinášame vám náhodný výber potravín, ktoré sú považované za nezdravé, no pri chorobách nám dokážu pomôcť.

Rednutie vlasov

Bežnej populácii chýba v tele dostatok železa. To obsahuje poriadny hovädzí steak, alebo kvalitný guľáš. Pomôžu tak práve pri rednutí vlasov.  Kávička podávaná večer pomôže dámam k hustým a krásnym vlasom. Ocenia to aj páni. 

Knedle alebo cestoviny?

Pri rovnakej kalorickej hodnote nám knedle ponúkajú vitamíny skupiny B obsiahnuté v droždí, bielkoviny a vápnik.  Pokiaľ sa neviete rozhodnúť ako pripraviť knedle na obed, zdravšie je ich pripravovať na pare. Budú aj nadýchanejšie a krehkejšie. 

Alzheimerova choroba

Fínska štúdia pri pokusoch na 1400 ľuďoch odhalila, že tí, ktorí pili 3-5 šálok kávy denne mali v porovaní s tými, čo pili menej ako 2 šálky v 40tich až 50tich rokoch o 65% zníženú šancu, že u nich prepukne Alzheimerova choroba. 

Ako prevencia Alzheimera je vhodné aj pivo. 

Čo na kosti, chrupavky, nechty,..?

Nič nepokazíte, keď si dáte pravú, domácu tlačenku. Obsahuje želatínu, ktorá vďaka bielkovinám napomáha pri tvorbe kolagénu. Kolagén je ľudovo nazývaný aj elixírom mladosti.  Tvorí spojivové tkanivo chrupaviek, pohybového aparátu, vlasov, kostí, pokožky a nechtov. 

Srdcové ochorenia

Pre väčšinu ľudí už známy fakt, že víno pôsobí protirakovinotvorne, prospieva krvnému obehu a znižuje riziko výskytu srdcovocievnych ochorení. Víno pomáha aj k duševnej a telesnej pohode, pretože odbúrava stres. Pôsobí ako antioxidant, odbúrava zlý cholesterol, znižuje riziko upchatia tepien. Na srdce pôsobí nie len červené víno, ale aj biele. To okrem iného blahodárne pôsobí aj na pľúca. 

Nielen pre pitný režim...

toto tvrdenie platí na pivo. Musíme ho však piť v rozumných množstvách.  Pomáha nám pri dodržiavaní pitného režimu, keďže obsahuje až 97% vody.  Mimo toho je pivo zdrojom vitamínov  skupiny B, ktoré pomáhajú pri liečbe ekzému, akné a psoriázy.  Je vhodné aj ako prevencia srdcovocievnych ochorení - znižuje obsah cholesterolu v krvi a rozťahuje cievy a nervových ochorení.  Chmeľ, z ktorého sa pivo vyrába je z tej istej čeľade ako známa marihuana a pôsobí antistresovo. 

Chudnutie s pivom? To nie je nezmysel. Stačí si trochu zacvičiť a dať si pivo. To pomôže pri rýchlejšom spaľovaní tuku vďaka voľným radikálom, ktoré v tele vytvára.

Vhodné je aj na osteoporózu. Alkohol znižuje množstvo uvoľneného vápnika z kostí. Ženy v menopauze by si občas mali dopriať nejaký ten pohár piva. 

Japonský vedci objavili pozitívne účinky piva pri chrípke. Humulón, obsiahnutý v chmeli,  pôsobí protizápalovo a chráni pred vírusmi. 

Čokoláda

Blahodárne účinky má na nervový systém vďaka teobromínu, flavonoidom a fenylethylamínu. Tieto látky vyrovnávajú hladinu dopamínu a sérotonínu v mozgu, čím zlepšujú náladu a pôsobí ako antidepresívum.

Podľa britských vedcov, jedna kocka čokolády denne pomáha pri chronickom kašli. Vhodná je pre astmatikov a ľudí s vysokým krvným tlakom. 

Dajte si však pozor na nadváhu. Ak s ňo máte problém, odporúčaná denná dávka čokolády je maximálne 30 gramov!

Čaj alebo Káva?

Najzdravší je čaj z listov kávovníka. Nápoj obsahuje vysoké množstvo antioxidantov a nízku dávku kofeínu.  Je vhodný na prevenciu cukrovky a srdcových ochorení, rakoviny ale aj pri zápalových ochoreniach.

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz