Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Sladučké recepty s medom

rss

Bábovka s medom

Čo potrebujeme?

250 g hladkej múky, 100 g masla, 60 g práškového cukru, 60 g medu, 3 vajíčka, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna), ½ balíčka prášku do pečiva, 80 g mandlí, 125 ml sladkej smotany, 1 balenie vanilkového cukru

Ako postupujeme?

Maslo vymiešame s cukrom a medom do peny. Postupne pridávame žĺtky, strúhanú citrónovú kôru a strúhané mandle alebo orechy. Striedavo potom primiešavame múku s práškom do pečiva a smotanu. Nakoniec do cesta vmiešame sneh z bielkov ušľahaný s vanilkovým cukrom. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme v predhriatej rúre cca 35 minút.

Medová čokoláda

Čo potrebujeme?

po ½ šálky medu, nesladeného kakaa a vody, 1 čajovú lyžičku extraktu z vanilky a 3 šálky horúceho mlieka

Ako postupujeme?

V malom hrnci rozpustíme med spolu s vodou a kakaovým práškom. Celé dôkladne miešajte. Prevarte na miernom plameni 5 minút, kým zmes mierne nezhustne. Odložte z plameňa a primiešajte vanilku. Nakoniec túto zmes vmiešajte do horúceho mlieka a môžete podávať.

TIP 1: Mrazená medová čokoláda: Sirup pripravte tak, ako je popísané vyššie. Potom to vmiešajte do 3 šálok studeného mlieka. Nalejte do misiek na ľadové kocky a dajte zmraziť minimálne na 6 hodín. Vložte kocky do mixéru a spracujte, kým zmes nebude hladká. Podávajte v studených pohároch s lyžičkou.

TIP 2: Čokoládový sirup môže byť pripravený dopredu a odložený prikrytý pri izbovej teplote až dva týždne. Pre 1 porciu horúcej čokolády miešajte ¼ šálky čokoládového sirupu do ¾ šálky horúceho mlieka.

Mäkučký medovníkový koláčik

Čo potrebujeme?

Cesto: 165g masla, 2 lyžice medu, 250g hladkej múky, 200g cukru, pol lyžičky sódy bikarbóny, 2 vajcia, trošku mlieka

Krém: ½l mlieka, 6 lyžíc detskej krupice, 2 lyžice cukru, ½ plechovky Salka, 200g masla, 100g nahrubo nasekaných orechov

Ako postupujeme?

Maslo zohrejeme a rozpustíme v ňom med. Ručným šľahačom potom k tomuto základu primiešame cukor, vajce a múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Pokiaľ bude cesto príliš tuhé, pridáme trochu mlieka. Cesto nalejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie, dobre rozotrieme a pečieme dozlata pri 160˚C asi 6 minút. Pláty po upečení necháme vychladnúť, prekrojíme ich na polovicu a strany prípadne odkrojíme tak, aby sme vytvorili rovnako veľké obdĺžniky.

Do mlieka pridáme cukor a krupicu. Uvaríme si kašu, zamiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme Salko a zašľaháme maslo. Všetky štyri pláty potrieme krémom, navrstvíme ich na seba a vrch ešte posypeme zmesou orechov a rozdrvených odkrojených kúskov. Necháme aspoň hodinu v chladničke (ideálne zabalené v potravinárskej fólii) a podávame.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz