-
Ovocie a zelenina čerstvé, sušené, mrazené, zaváraniny, ostatné -
Mliečne výrobky mlieko, syry, maslo, jogurty, bryndza a tvaroh, ostatné -
Vajíčka -
Mäsové výrobky hydina, hovädzie, bravčové, ryby, divina, výrobky a údeniny, ostatné -
Pekárenské výrobky múka, chlieb a pečivo, cestoviny, ostatné -
Medy a džemy Med, Džem -
Nápoje víno, pivo, domáce pálenky, šťavy a mušty, sirupy, ostatné -
Čaje a káva -
Bylinky a koreniny čerstvé, sušené, ostatné -
Lesné plody huby, čučoriedky, brusnice, ostatné -
Detská výživa -
Sladkosti čokoláda, perníčky, turecký med, ostatné -
Torty a koláče -
Hotové jedlá jedlá, omáčky, ostatné -
Hospodárske zvieratá -
Ostatné müsli, ostatné

Čerešničky, čerešničky, čerešne ... u detí sú veľmi obľúbené. Čerešne majú špecifickú a príťažlivú arómu. Obsahujú plno hodnotných výživových látok. Pôsobia protizápalovo, pomáhajú pri paradentóze a artritíde, a tiež pomáhajú udržať si zdravú pleť. Sú bohatým zdrojom vápnika, železa a draslíka. O tom, ktoré čerešne zaraďujeme medzi skoré a ktoré medzi neskoré nám už prezradí pán profesor Hričovský.
„Často dostávam otázky, ktoré čerešne najviac odporúčam a ktoré sú skôr dozrievajúce a ktoré neskoršie. Odrody čerešní zaraďujeme na základe tuhosti (pevnosti) dužiny, farby, tvaru a dozrievania.
Sú nimi: Srdcovky – skoro dozrievajúce, napríklad Rivan, Karešova, Kaštanka a iné.
Chrupky – o niečo neskoršie dozrievajúce – asi o týždeň. Osvedčené sú odrody Kordia, Vanda, Techlovan, Granát, Hedelfingenská a Napoleonova.“
Ďalšie rady a tipy od pána profesora Hričovského sa dozviete na:
https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?fref=ts.
Komentáre
Pridať komentár






