Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
Magazín

Silvestrovské slané chuťovky

rss

Silvester- to je dobrá nálada, večierky, príjemné stretnutia v rodinnom kruhu, či párty s priateľmi. Nech už budete dnešný deň, či večer tráviť kdekoľvek, troška dobrého občerstvenia sa bude určite hodiť. Môžete sa nechať inšpirovať aj našimi receptami :).

Bleskové silvestrovské tyčinky

Čo potrebujeme?

1 lístkové cesto, 1 vajce, soľ, rasca, mletú červenú papriku

Ako postupujeme?

Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na prúžky asi 1 cm široké a 5-6 cm dlhé. Na plech dáme papier na pečenie a naň nakladieme tyčinky. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme soľou, rascou  alebo červenou paprikou. Pečieme 10-15 minút v rozohriatej rúre.

TIP: Môžeme servírovať spolu s kečupom.

Rýchle syrové chuťovky

Čo potrebujeme?

350g hladkej múky, 150g syra bambino, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, 1 Hera, soľ, vegeta, strúhaný údený syr

Na potretie a posypanie: 1 žĺtok, sezam/rasca

Ako postupujeme?

Všetky suroviny spracujeme na cesto a necháme chvíľu odležať v chlade. Následne cesto vyvaľkáme, povykrajujeme, potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme na papieri asi 15 minút.

TIPY: Chuťoviek je dosť veľa aj z polovičnej dávky. Do cesta je možné použiť aj iný syr (Niva a pod.).

Syrové jednohubky s hroznom

Čo potrebujeme?

pečivo (bageta/ rožok), maslo, tavený syr, hrozno (biele alebo červené)

Ako postupujeme?

Pečivo si nakrájame na kolieska. Vymiešame si maslo s taveným syrom. Nátierku si dáme do ozdobného vrecka a nanesieme na pečivo. Na vrch každej jednohubky dáme jedno hrozno.

TIP: Namiesto hrozna môžeme použiť aj olivy.

Šunkovo-slaninovo-syrové slimáčiky

Čo potrebujeme?

1 lístkové cesto, 1 vajce, plátkový syr, šunka, anglická slanina

Ako postupujeme?

Lístkové cesto si vyvaľkáme natenko. Poukladáme naň plátky šunky, slanina a syra. Pevne zrolujeme do rolády. Na doske nakrájame z valca kolieska, ktoré naplocho kladieme na papier na pečenie prichystaný na plechu. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme. Slimáčiky môžeme podávať hneď, ale dobré sú aj studené.

TIP: Hoci sú toto tipy na slané pochúťky, slimáčiky sa dajú pripraviť aj na sladko. Namiesto šunky, slaniny a syra natrieme na cesto maslo/Heru vymiešanú s 2-3 škoricovými cukrami.

Dúfame, že si aj na Silvestra pochutnáte. Pokiaľ sa rozhodnete pre niektorý z našich receptov, budeme radi, ak nám napíšete, ako sa vám podaril a chutil.

Zábavného Silvestra a šťastný nový rok vám želáme :).

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz