Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Rýchle špargľové dobroty

rss

Ako sme vám nedávno sľúbili, tak dnes vám prinášame zaujímavé a hlavne rýchle recepty so špargľou. Tak len smelo do varenia. :)

Špargľová polievka

Čo budeme potrebovať?

2 PL masla

2 PL múky alebo dva zemiaky

vodu

100ml smotany na šľahanie

10 a viac kusov špargle

čierne korenie a soľ

Príprava polievky:

Začneme tým, že si najprv rozpustíme maslo v hrnci. Potom, keď sa nám maslo rozpustí, pridáme múku alebo 2 zemiaky a chvíľu to popražíme. Neskôr zalejeme horúcou vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti a prikryjeme.

Medzitým, ako sa nám zmes varí, si môžeme zatiaľ očistiť špargľu. Hlavičky odrežeme a zvyšné časti špargle nakrájame na kolieska. Takto nakrájanú špargľu dáme do hrnca a prikryté varíme približne 10 minút.

Potom, keď sa nám špargľa uvarí, z hrnca vyberieme hlavičky a zvyšný obsah hrnca rozmixujeme a primiešame smotanu. Na záver hotovú polievku môžeme naberať a na vrch poukladať uvarené hlavičky.

Špargľový šalát

Veľmi rýchla a jednoduchá príprava. Posúďte sami.

Suroviny:                                                                                             Suroviny na prípravu zálievky:

200g špargle                                                                                     1/3 kyslej smotany

½ hlávkového šalátu                                                                        citrónová šťava

1/3 hlávkovej uhorky                                                                         čierne mleté korenie

1 paradajka                                                                                        cukor

1 vajce                                                                                                 petržlenová vňať

 

Postup:

Predtým, ako začneme pripravovať šalát, je potrebné špargľu poriadne očistiť. Potom ju zviažte dokopy a varte v osolenej vode až dovtedy, kým nebude mäkká. Po uvarení špargľu nechajte odkvapkať a nakrájajte na menšie kúsky. Potom môžete umyté a natrhané listy šalátu poukladať na tanier. Tiež na tanier rozložte aj kúsky na tvrdo uvareného vajca, a kúsky špargle. Na záver len prelejte zálievkou, ozdobte paradajkou a posypte petržlenovou vňaťou. Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. 

 

TIP: Viac o špargli a jej pozitívach sa môžete dozvedieť v nasledujúcom článku: http://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/spargla-jarna-kralovska-delikatesa

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz