Ako sme vám nedávno sľúbili, tak dnes vám prinášame zaujímavé a hlavne rýchle recepty so špargľou. Tak len smelo do varenia. :)
Špargľová polievka
Čo budeme potrebovať?
2 PL masla
2 PL múky alebo dva zemiaky
vodu
100ml smotany na šľahanie
10 a viac kusov špargle
čierne korenie a soľ
Príprava polievky:
Začneme tým, že si najprv rozpustíme maslo v hrnci. Potom, keď sa nám maslo rozpustí, pridáme múku alebo 2 zemiaky a chvíľu to popražíme. Neskôr zalejeme horúcou vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti a prikryjeme.
Medzitým, ako sa nám zmes varí, si môžeme zatiaľ očistiť špargľu. Hlavičky odrežeme a zvyšné časti špargle nakrájame na kolieska. Takto nakrájanú špargľu dáme do hrnca a prikryté varíme približne 10 minút.
Potom, keď sa nám špargľa uvarí, z hrnca vyberieme hlavičky a zvyšný obsah hrnca rozmixujeme a primiešame smotanu. Na záver hotovú polievku môžeme naberať a na vrch poukladať uvarené hlavičky.
Špargľový šalát
Veľmi rýchla a jednoduchá príprava. Posúďte sami.
Suroviny: Suroviny na prípravu zálievky:
200g špargle 1/3 kyslej smotany
½ hlávkového šalátu citrónová šťava
1/3 hlávkovej uhorky čierne mleté korenie
1 paradajka cukor
1 vajce petržlenová vňať
Postup:
Predtým, ako začneme pripravovať šalát, je potrebné špargľu poriadne očistiť. Potom ju zviažte dokopy a varte v osolenej vode až dovtedy, kým nebude mäkká. Po uvarení špargľu nechajte odkvapkať a nakrájajte na menšie kúsky. Potom môžete umyté a natrhané listy šalátu poukladať na tanier. Tiež na tanier rozložte aj kúsky na tvrdo uvareného vajca, a kúsky špargle. Na záver len prelejte zálievkou, ozdobte paradajkou a posypte petržlenovou vňaťou. Veľmi rýchle, jednoduché a chutné.
TIP: Viac o špargli a jej pozitívach sa môžete dozvedieť v nasledujúcom článku: http://www.poctivepotraviny.sk/magazin/clanok/spargla-jarna-kralovska-delikatesa