Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Ružičkový kel – nenáročná zelenina

rss

Ružičkový kel patrí medzi najbohatšie zdroje vitamínu C. Obsahuje množstvo bielkovín, sacharidov, ale aj vlákninu. Zaraďujeme ho medzi najmladšiu zeleninu zo skupiny hlúbovej zeleniny. Je veľmi ľahko stráviteľný, a preto sa veľmi často používa aj pri rôznych diétach. Viac informácií vám už prezradí prof. Hričovský.

„Zber je aktuálny od jesene. Neškodí mu ani mráz, naopak, po zmrznutí majú ružičky jemnejšiu chuť. Ružičky sa oberajú jednotlivo, alebo spolu so stonkou odrezanou nad hornou a spodnou ružičkou. Najmenší povolený rozmer v II. akostnej triede je 15 mm, v I. triede 20 mm. Na skladovanie sa kel ružičkový nehodí. Krátky čas sa ružičky uchovávajú v chladničke. Najčastejšie sa podávajú ružičky dusené, varené a poliate maslom alebo inou omáčkou či majonézou. Na slávnostnejšie príležitosti sa rôznym spôsobom zapeká alebo vypráža. Je vhodnou prílohou k mäsovým jedlám.“

Viac tipov a rád od pána prof. Ivana Hričovského môžete nájsť na:

https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?fref=ts.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz