Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
16%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Pripravte si slané pochúťky

rss

Už sme vám priniesli pár nápadov, ako si upiecť sladké orechové dobroty alebo medovníčky, no zabudli sme vám dať tip, ako si pripraviť aj slané pochúťky, a keďže nám ostáva ešte jeden deň, tak dnes si môžeme spolu upiecť niečo slané, čo poviete? Tak poďme na to.

Celozrnné tyčinky

Čo budeme potrebovať?

- 250g špaldovej celozrnnej hladkej múky

- 250g polohrubej múky

- 2 vajcia

- 300ml bieleho jogurtu

- 1 čajovú lyžičku soli

- ľan, mak, rascu, alebo sezam na posypanie

Postup:

Cesto si pripravíme z preosiatej múky, jedného vajíčka, soli a jogurtu. Pripravené cesto si rozvaľkáme na hrúbku približne pól centimetra a vykrajujeme pásiky – tyčinky. Vykrojené tyčinky poukladáme na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Na jednotlivé kúsky potom nasypeme semienka podľa chuti a pečieme približne 10 minút pri 150oC.

Bryndzové pagáčiky

Suroviny:

- 1 bryndza

- 450g polohrubej múky

- 200g masla

- 2 vajcia

- 1 kypriaci prášok do pečiva

- soľ

Postup:

Najprv v miske zmiešame múku a kypriaci prášok do pečiva. Neskôr pridáme maslo, miesto neho môžeme použiť aj margarín. Potom do cesta pridávame bryndzu a vajcia. Cesto poriadne premiešavame, až sa nám vytvorí ucelená hmota. Keď už máme cesto poriadne premiešané, prikryjeme ho sáčkom a dáme na pól hodinu do chladničky. Po pól hodine cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme ho na hrúbku približne 2 cm a môžeme vykrajovať kolieska. Vykrojené kolieska ukladáme na plech a potierame vajíčkom. Takto pripravené kolieska pečieme pri 180°C približne 15 minút.

Veríme, že aj tieto slané pochúťky sa vám vydaria. :)

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz