Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Prečo pestovať vlastné ovocné stromy

rss

Ovocné stromy poskytujú najlepšie výnosy zo všetkých rastlín v záhrade. Veď napríklad jedna jabloň môže mať ročne až 500 jabĺk s tým, že ovocie rodí 15 až 20 rokov. No a výhodou sú aj rôzne odrody a druhy ovocných stromov, s ktorými môžete mať čerstvé ovocie až 8 mesiacov v roku.

Pestovaním ovocných stromov získate vlastný zdroj organického ovocia

Ak sa rozhodnete pestovať svoje vlastné ovocné stromy, či už jablone, hrušky, slivky, čerešne, marhule, či broskyne, tak budete vedieť, aké ovocie presne jete- bez postrekov, voskov a chemikálii. Okrem čerstvého, chutného ovocia počas jeho dozrievania ho navyše môžete aj uskladniť na zimu, čím získate svoj vlastný zdroj vitamínov. Využiť ho môžete na varenie, pečenie alebo sa s úrodou podeliť so svojimi priateľmi.

Veľká úroda na malej ploche

Ďalšou veľkou výhodou pestovania ovocných stromov je množstvo plodov, ktoré získate z pomerne veľmi malej plochy. Pri porovnaní plôch, ktoré zaberá ovocný strom a záhon zemiakov, či kapusty a výnosmi z nich, je to naozaj markantný rozdiel.

Pestovaním ovocných stromov ušetríte

Cena organicky pestovaného ovocia v obchodoch je pomerne vysoká. Ak si však vypestujete vlastné ovocné stromy, tak počas niekoľkých rokov zbierania plodov dozaista ušetríte aj finančné prostriedky. Ak sa vám ovocia urodí viac, ako ste schopní spotrebovať, môžete ho predať a ušetriť tak ešte viac.

Ovocné stromy ako ozdoba záhrady

Samozrejme, pestovaním ovocných stromov nezískate len výhody z výnosov, ale aj pozitíva estetického charakteru. Na jar, keď stromy zakvitnú, poskytnú úžasný pohľad na záplavu kvetov, poväčšine bielych a ružových. V lete a počas skorej jesene zase pohľad na vašu záhradu skrášlia plody visiace na ovocných stromoch.

Pestovanie stromov je dobré pre životné prostredie

Pestovanie ovocných stromov má pozitívny vplyv aj na životné prostredie. Ovocné stromy filtrujú vzduch, udržiavajú pôdu, zabezpečujú tieň, sú dobré pre zvieratká- včely, hmyz, motýle, či vtáky, ktoré v nich môžu hniezdiť. No a navyše, ak si pestujete vlastné ovocie, tak zároveň ušetríte aj na doprave z obchodu a jej vplyve na životné prostredie.

Ak sa rozhodujete pre pestovanie ovocných stromov, tak veríme, že sme vám poskytli dostatočne veľa dôvodov na to, aby ste sa rozhodli kladne a že svoje rozhodnutie neoľutujete, ale naopak, budete sa tešiť z ich plodov po mnohé roky.

 

Fotogaléria

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz