Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Potraviny pre krásu

rss

Vypadávajú vám vlasy, máte akoby zvädnutú kožu bez života alebo sa cítite sa ako guľa pripravená prasknúť? Možno vám pomôže náš zoznam potravín pre krásu celého tela.

Vlasy: Arašidy

Tajomstvo krásy: Arašidy sú bohaté na zdravé tuky, vlákninu a živiny. Jedným z nich je vitamín B, ktorého nedostatok môže za vypadávanie vlasov.

Ako na to: Za hrsť neosolených orechov si zoberte ako rýchle občerstvenie alebo si na raňajky natrite celozrnné sušienky arašidovým maslom. Pozor! Arašidy sú dosť kalorické, tak by ste to s nimi nemali preháňať!

Alternatíva: Vitamín B5 obsahujú aj avokádo a šampiňóny. Vitamín B5 alias kyselina pantotenová podporuje lesk vlasov.

Zuby: Losos

Tajomstvo krásy: Losos obsahuje vitamín D, ktorý je dôležitý pre zdravé a silné zuby. Jeho adekvátny príjem posilňuje zuby a znižuje výskyt zubného kazu.

Ako na to: Filety z lososa opečieme z oboch strán na masle. Priamo na tanieri zakvapneme citrónom a podávame so zapečenou bagetou a bylinkovým maslom.

Alternatíva: Zuby potrebujú k zdraviu aj fosfor a vápnik, ktoré sú obsiahnuté v prírodných a tvrdých syroch. Syry chránia pred kyslým prostredím v ústach a ich bielkoviny stimulujú aj produkciu slín.

Pery: Brokolica

Tajomstvo krásy: Za popraskané pery môže zvyčajne nedostatok vitamínu B2, teda riboflavínu, v strave. Ten je obsiahnutý aj v brokolici, ktorá vám tak zaručí krásne hladké pery.

Ako na to: Brokolicu si môžeme pripraviť v pare, restovať ju na olivovom oleji, piecť s cesnakom, či pridať do polievky a dusených pokrmov.

Alternatíva: Zdrojmi riboflavínu sú aj jogurt, sójové bôby a mandle.

Črevá: Špargľa

Tajomstvo krásy: Ste nafúknutí a cítite sa ako balón? Pomôže vám špargľa! Pôsobí ako diuretikum a pomáha telu zbaviť sa prebytočnej vody.

Ako na to: Špargľa je najlepšia varená v pare, pokvapkaná olivovým olejom a citrónom. Môžete ju skúsiť aj pečenú, posypanú praženými mandľami.

Alternatívy: Ako diuretiká pôsobia ak zemiaky, hroznové víno a karfiol.

Nohy: Uhorky

Tajomstvo krásy: Uhorky šalátovky obsahujú veľké množstvo vody (90%), v šupke majú vitamín E a kyselinu kremičitú, ktorá spevňuje cievy, čo nohám akiste prospeje. Uhorky zároveň hydratujú celé telo a zlepšujú krvný obeh.

Ako na to: Uhorky môžeme konzumovať samé, alebo ako prílohu k jedlu. Taktiež si z nich môžeme pripraviť šalát.

Alternatíva: Spevnenie kože na nohách podporuje špenát a potraviny bohaté na vitamín C.

Koža: Šípky

Tajomstvo krásy: Šípky sú nabité vitamínom C, ktorý prispieva k syntéze kolagénových vlákien. Čím vyšší príjem tohto vitamínu, tým menší výskyt vrások.

Ako na to: Šípky môžeme použiť čerstvé, usušiť ich alebo z nich pripraviť marmeládu, či víno. Vždy pred použitím z nich odstránime vnútorné chĺpky.

Alternatíva: Granátové jablko, ananás, papája- tropické ovocie, ktoré je bohaté na vitamín C.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz