Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
16%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Pečieme chutné medovníčky

rss

Vianoce nám už pomaly klopú na dvere a vy ešte stále nemáte napečené medovníčky? Veď čo by to boli za sviatky bez medovníčkov. Tak poďte si teda s nami spoločne upiecť vynikajúce špaldové medovníčky.

Čo budeme potrebovať na cesto?

400g hladkej špaldovej múky

120g medu

160g práškového cukru

60g tuku

2 vajcia

1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny

1 kávovú lyžičku perníkového korenia

citrónovú kôru z citróna

Na polevu budeme potrebovať:

1 bielok

140g práškového cukru, ktorý 2-krát preosejte

niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a spracujeme na hladké cesto, ktoré je najlepšie nechať oddychovať 12 hodín, najlepšie cez noc, v mikroténovom igelite, v chladničke. Na druhý deň potom stačí len cesto rozvaľkať na hrúbku približne 0,5 cm a povykrajovať medovníčky rôznych tvarov.  Vykrojené medovníčky ukladajte na plech, nie moc blízko k sebe, aby sa nepolepili. Plech môže byť vymastený Cerou alebo môžete použiť aj papier na pečenie. Medovníčky stačí piecť vo vyhriatej rúre približne 7-8 minút. Po vybratí z rúry, keď sú medovníky ešte horúce, ich potrite rozšľahaným vajíčkom.

Upečené, vychladnuté medovníčky zdobíme bielkovou polevou, ktorá musí byť dobre vymiešaná, aby netiekla.

Ak chcete, aby vaše medovníčky ostali počas sviatkov chutné a mäkké, odporúčame vám, aby ste ich uchovávali v kovových nádobách, v mikroténovom sáčku, s prekrojeným jablkom. :)

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz