Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Paulínia nápojová alias guarana

rss

Brazílska guarana (Paulínia nápojová) je juhoamerická rastlina prirodzene obsahujúca kofeín a niekoľko ďalších účinných látok. Pre domorodé obyvateľstvo Venezuely a Brazílie má táto rastlina veľký význam v ich kultúrach. Niektoré kmene totiž veria, že je to magická rastlina liečiaca črevné problémy a pôsobiaca ako prostriedok pre znovunačerpanie síl. Podľa legendy im túto rastlinu daroval ich boh, aby žili v zdraví a zahnali mnoho ochorení. V súčasnosti sú už jej účinky dokázané aj vedecky a my vám ponúkneme dôvody, prečo to s ňou skúsiť.

Dôvod číslo 1: Dodáva energiu

Stres, náročné zamestnanie, nedostatok času- to je realita dnešnej doby. Nie div, že na zvládanie všetkých povinností potrebujeme poriadnu dávku energie. Brazílska guarana vo svojich semenách obsahuje guaranín (prírodný kofeín) a radu ďalších látok, ktoré pozitívne vplývajú a stimulujú ľudský organizmus. Prírodný kofeín obsiahnutý v semenách guarany sa od kofeínu v káve líši tým, ako pôsobí na organizmus. Stimulačné účinky na rozdiel od kávy nastupujú pomalšie, tak do jednej hodiny, ale vydrží omnoho dlhšie a to 6 až 8 hodín. Dodaná energia teda tak rýchlo neopadne, ale drží sa na rovnakej úrovni viac hodín, kedy človek potrebuje byť aktívny.

Dôvod číslo 2: Zvyšuje koncentráciu

Všetci máme v práci, či pri štúdiu svoje krízové hodiny, napríklad po obede, alebo okolo pol noci, ktoré nie a nie prekonať. Prírodnú cestu pre prekonanie tejto hranice predstavuje práve guarana, ktorá zvyšuje a udržuje koncentráciu, urýchľuje vnímanie, odďaľuje potrebu spánku a pomáha aj pri zvládaní záťažových situácií, ako sú dlhé štúdium pred skúškami, či dlhé cesty vodičov.

Dôvod číslo 3: Podporuje chudnutie

Zmes brazílskej guarany a ďalších prímesí pôsobí ako účinný nápoj na chudnutie. Dokáže navodiť pocit sýtosti a pri redukčných diétach dokonca potláča chuť k jedlu, čím taktiež pomáha znižovať váhu. Naviac guarana nespôsobuje ani prekyslenie žalúdku, či iné zažívacie potiaže, ale prispieva k urýchleniu činnosti čriev a pravidelnému vyprázdňovaniu.

Dôvod číslo 4: Ochraňuje pre „opicou“

Vyraziť si raz za čas s priateľmi, či kolegami na drink je normálna a bežná vec. Horšie už bývajú nasledujúce rána, kedy hľadáme najrozličnejšie metódy, ako sa zbaviť bolesti hlavy a nepríjemných pocitov. Hoci to možno znie čudne, ale aj na toto pomáha guarana. Stačí ju užiť pred spaním a viac už nevstávať z postele.

Dôvod číslo 5: Tlmí bolesť

Guarana podporuje efekt liekov a má mierne analgetické účinky. Výrazne zlepšuje účinnosť acylpyrínu a vitamínu C. K tomuto neobvyklému koktejlu je dobré uchýliť sa vtedy, keď človek cíti, že naňho „lezie“ prechladnutie, nádcha, či chrípka. Lieky v tejto kombinácii zaberajú viac a rýchlejšie.

Dôvod číslo 6: Detoxikuje telo

Vďaka obsahu guaranínu, veľkého množstva trieslovín, červeného farbiva, vitamínov C, B1, B2, vápnika, železa, škrobu, tuku a ďalších biologicky aktívnych látok pôsobí guarana ako dokonalý antioxidant. Bez problémov prečistí telo a pri pravidelnom užívaní z neho odvedie všetky škodlivé látky.

Dôvod číslo 7: Omladzuje

Pri jej pravidelnom užívaní má guarana omladzujúce účinky. Bodkou na záver je hydratovaná pleť, vyhladené vrásky a vyživené  vlasy.

TIP: Prečítajte si, ako si vypestujete guaranu doma.

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz