Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
17%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
44%
Blízkosť predajne
9%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Pár faktov o hrachu

rss

1. Podľa archeologických objavov bol hrach známy už na konci neolitickej doby. Niekedy okolo roku 8200 p.n.l sa pestoval na ostrove Cyprus.

2. Energetickú hodnotu má dvojnásobne vyššiu ako iná zelenina. Obsahuje vitamíny ako napr. K či C, B1 a kyselinu listovú.

3. Vďaka kombinácii horčíka a nukleových kyselín má omladzujúce účinky. Spevňuje tkanivá v pleti, čím zabraňuje jej starnutiu a tvorbe vrások. Takisto podporuje rast a kvalitu vlasov.

4. Horčík zabezpečuje dobré fungovanie nervov, vitamíny skupiny B dodávajú telu energiu a dobrú náladu. Znižuje stres a dokonca zlepšuje spánok

5. Bojuje s chorobami ako artritída, osteoporóza, bronchitída, kandidóza, Alzheimerova choroba či ochorenia obličiek.

6. Podporuje správne fungovanie srdca. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi a taktiež udržiava aj stabilnú hladinu cukru v krvi.

7. Veľké množstvo vlákniny má čistiace, dokonca až detoxikačné účinky.

8. Nafukovaniu z hrášku zabránite tak, že ho pred konzumáciou namočíte do vody, ktorú potom vyleje. Okrem toho nafukovanie zmierňujú aj bylinky ako je bazalka, ligurček, tymián či majoránka.

9. Úbytok vody v sušenom hrachu spôsobuje, že obsahuje dvakrát viac minerálnych látok, no menej vitamínov. Neobsahuje už napr. vitamíny C ani K, ale vysoký obsah vitamínu B1, kyseliny listovej, horčíku či draslíku. 

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz